Minden percét élvezték

Régi Péter és Borsfai Dávid az ORC mezőny hetedik helyén érkezett célba a Veszprém Ralin, amiért jár nekik az elismerés, hiszen egy nagyon nehéz versenyen vannak túl. Péterrel beszélgettünk a versenyen szerzett tapasztalatokról. 

Mielőtt rátérnénk a Veszprém Rallye eseményeire, egy pár mondatban halljuk mi történt veletek a rövidre sikerült Székesfehérvár Ralin.

– A Székesfehérvár Ralit próbáltuk a tanulásnak szentelni, de a negyedik gyorson egy technikai hiba megakadályozott minket abban, hogy továbbmenjünk, éppen ezért is gondoltunk arra, hogy az autó megjavítása után kellene egy új verseny után nézni. Veszprém közel van hozzánk, a murvát is szeretjük, így kézenfekvő volt, hogy ott leszünk.

Mennyire tetszik az ORC mezőnye, mennyire érzed kihívásnak?

Az ORC mezőnyét nagyon erősnek érzem – gondolj bele… Matics Miska, Ariel, Hevesi Pisti – baromi gyors pilóták mennek ott. Nulla km EVO-s tapasztalattal nem kezeltem, nem is kezelhettem kihívásként a versenyt! 🙂 Inkább csak mint lehetőség tekintettem a Veszprém Ralira, magunkhoz képest próbáltunk gyorsulgatni és szokni az autót, szokni a közeget.

Mi történt veletek az első napon Márkó és Jutaspuszta között?

Nagyon kedvelem a Márkó-Jutas gyorsot, mindegy melyik irányból megyünk. 🙂 Óvatosan kezdtünk, de így is volt megforgásunk és kicsit el is tévedtünk az első gyorson. A második gyorsra felszívtuk magunkat Dáviddal, de a megállt por miatt semmit nem láttunk, be is estünk az erdőbe, van ahol meg is kellett állnunk, mert nem láttunk semmit. Nem is értem, a rendező miért nem kettő percre indította az autókat… Ahogy hallottam, ez a többieknél sem volt jobb. A rendező felelőssége, hogy biztonságos és élvezhető legyen a verseny, azt gondolom, a szombati második gyorsaságin ez most nem teljesült maradéktalanul.

Másnap az első négy gyorson folyamatosan az első ötben tudtatok menni a kategóriában!

A legfőbb cél az volt, hogy kiélvezzünk minden percet a kocsizásból. 🙂 Csúszkáltunk sokat, inkább volt látványos, mint gyors. 🙂 A mezőny eleje elég messzire volt előttünk, de magunkhoz képest gyorsultunk folyamatosan. Egészen addig, amíg a nagy ugratón Hajmáskéren nem ejtettük orra a kocsit… Mondjuk lett egy csomó jó kép, de ennyit azért nem ért… 🙂

Aztán hirtelen kicsúsztatok egy büntetés miatt a legjobb ötből…

 

Elég sok dolog ferdült el az autón, igazából nem is mertem remélni, hogy a szervízben a srácok össze fogják tudni szegelni. De ezek a fiúk profik! 🙂 Talpra állították a vasat, de kicsit kikéstünk és ezért járt a 130 másodperc bünti.

Sikeresen célba értetek, de nincs hiányérzeted a versenyetekkel kapcsolatban?

Hegyesden még összeszedtünk egy defektet is, de mivel semmi tétje nem volt az időnek, inkább kicseréltük bent a pályán, hogy ne verjen szét valamit. Nincs hiányérzet, inkább csak sajnálom, hogy egy amatőr hiba miatt felesleges munkát és költségeket csináltunk. Viszont kaptunk elismerést is bőven, így azért mégiscsak kerekebb lett a történet! 😀

Kedvet kaptál a folyamatos versenyzéshez? 🙂

– Az idén maximum még egy verseny fér bele az időmbe, de hogy az összejön-e, vagy hogy hol lesz, még ne kérdezd… 🙂 Az is nagyon jó, hogy ez eddig összejött, nagy köszönet illeti a Korda Racinget és a szponzorainkat, illetve a páromat nem kevésbé, hogy tolerálja a hülyeségeimet! 🙂

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Comments are closed.