Mindegy, csak hörögjön a Weber!

Galuska Szabolcsék a 2018-as esztendőben négy ORC versenyen szerettek volna elindulni, ami végül is különböző okokból nem jött össze. Bár megszokott navigátora nélkül, de Gala a Szilveszter Ralin már elindult és egy jóízűt autózott a Hungaroring aszfaltcsíkján. 
Sajnos nem volt versenyekben bővelkedő a 2018-as esztendőtök…
– Ez valóban így van… Eredetileg négy ORC futamon szerettünk volna részt venni, de sajnos ennek csak a felére jutottunk el. Miskolcon utcai gumival csikorogtunk és szórakoztattuk a közönséget és magunkat, Szombathelyen viszont komolyabban és talán eredményesebben is támadtunk. A kimaradt Salgót és Mecseket igyekszünk záros határidőn belül pótolni! 🙂
A sikeres MARB-os évek után, nem szokatlan ez a ritka versenyzés?
– Nem lehet összehasonlítani a MARB-os futamokat az ORC-vel, sem időben sem befektetett energiában. Jó szívvel emlékszünk vissza a MARB-os időszakra, de jelenleg a vágyainkat és lehetőségeinket szinkronba kell hozzuk. Versenyzőként nyilván mennél mindenhol, a libakergetőktől a világbajnokságig. Mindegy csak hörögjön a Weber!
A Szilveszter Ralin hű társadat Várfalvi Gábort lecserélted Katona Dávidra. 🙂
– Pont a napokban beszéltünk róla, hogy tétversenyen mindig Ő navigált nekem, de szilveszterre volt már korábban is beugró egy-egy gyorsaságira. Gabi igazoltan volt távol, családi programon vett részt, hét évente talán belefér… 🙂 De Dádi is nagyon jól teljesített, sikerült jól feldolgoznunk a pályákat, az autóban is remek hangulat uralkodott, és nem utolsósorban épkézláb technikai tudással bírt a Zsigulikkal kapcsolatban, hiszen maga is tekeri a típust, és aranykezű motorépítőnknek Korinak az öccse!  Persze ne feledjük, hogy György Jakab Péter barátom is belehuppanhatott a J1-be az utolsó kettő szakaszra, ő év közben leginkább csak az autó alját látta a szervízparkban… Villáskulcs vagy itiner, mindkettőt jól kezeli, vele is pompásan szórakoztunk, pláne hogy a javuló tapadás miatt végre lett egy kis tempó is!
Gondolom Ti is azzal a céllal jöttetek, hogy szórakozzatok és jól érezzétek magatokat. 🙂
– Mi minden Szilveszter Ralira úgy jövünk, hogy csak maradjon a gép karcmentes, de érjen körbe a fejünkön a szánk a vigyortól, más nem számít! Most is ez volt, rengeteget röhögtünk, fűztük ahogy tudtuk, pörögtünk mint az a bizonyos retikül… 🙂 Utóbbiról persze leginkább én tehetek meg a három éves kőkemény kínai téli gumik, nem véletlenül hoztunk új garnitúrát a második napra. De ez is hozzátartozik a feelinghez, nem csak a téli sapka meg a tea… 
Azért ha egy kicsit komolyabban kielemezzük a versenyzéseteket és az új nyomvonalú pályát… 
– Tudod, hogy nem én szoktam kritizálni ezt a rendezvényt, általában elfogadom olyan bulifutamnak amilyen, de most egy párszor azért húztuk a szánkat. Egyrészt ha a nyomvonal ilyen tempóban zsugorodik akkor két-három év múlva már tényleg csak a GP pályán fogunk menni. Először elveszítettük a Janás Kanyart, idén a benzinkutat, eltűnik az összes ikonikus helyszín, de leshetik a nézők a két gyors beíróját egyszerre… 🙁 Remélem ha a körforgalmat befejezik visszaáll a rend. Az sem tetszik, hogy hat gyorsaságiért három napig kell kint lenni, korábban utaltál a MARB-ra, ott ezt anno másfél nap alatt lerendezték. De bent a pályán azért megtaláltuk ami kedvünkre való, inkább félig telinek akartuk látni az üveget, végtére is nem bosszankodni hanem szórakozni jöttünk! 🙂
2019-ben tervezitek, hogy több versenyen indultok mint tavaly? 
– Az idei évünk még nagyon képlékeny, a hazai miskolci futamon nagyon szeretnék menni, és imádom az apró murvát is, úgyhogy dolgozunk az ügyön! Ha nem akkor pár kisebb versenyen, ha más nem is, előfutóként majd ott állunk rajthoz.
Szeretném megköszönni a családomnak támogatásukat és türelmüket a Ladázással kapcsolatban és persze külön köszönet Korinak ismét! A verseny korai kezdése miatt Karácsony másnapján is jött és segített az előkészületekben és persze a paripa most is kifogástalanul működött, mint mindig! Köszönöm a beugró navigátoroknak és a kilátogató nézőknek a remek hangulatot! BUÉK mindenkinek! 

Comments are closed.