Mesés visszatérés 23 év után!

Milyen érzés lehet az amikor valaki majd negyed évszázad után tér vissza a ralihoz? Erre a kérdésre is kerestük a választ Rektenwald Eriknél a bükkszentkereszti verseny után.

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– 1993-ban kezdtünk versenyezni Zsolt bátyámmal. Én navigáltam neki. Először Lada 1500S autónk volt, utána Suzuki Swift GTI, majd Peugeot 205 1,3 Rally. Először N, később A kategóriás, végül Skoda Favorit. Én 1995-ben szálltam ki az autóból. A helyemet Frankó Jani vette át. Én személy szerint azóta nem ültem versenyautóban.

Az autóról mit lehet tudni?

– Konyári Petitől vásároltam az év elején. Akkor egy N-es autó volt. Az első versenyünk Bakonya volt vele, de hamar rá kellett jönnünk, hogy ez ebben a mezőnyben kevés lesz. A mostani versenyre egy kicsi átalakítást kapott a motor, de így csak maximum 10 lóerőt sikerült növelnünk rajta. Tehát egy gyenge A-s autónk van!

Milyen célból neveztél a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között rendezett MARB versenyre, hiszen igencsak távol van a lakhelyedtől ez a pálya.

– Sajnos az ország közepén lakunk, így minden verseny messze lesz. Emlékeim voltak erről a gyorsaságiról, de azok már tényleg csak emlékek voltak.

Halljuk mi történt veletek a verseny hat gyorsaságija alatt?

– Először is a prológ nekem egy teljesen új dolog volt. Sosem mentem salakon körversenyt. Így csak a motor járatása volt a lényeg. Az első gyorson a rajtnál kiderült, hogy nincs átbeszélőnk, lemerült az elem. Mivel az autó nem halk, a kiabálás sem segített. Vakon mentünk. Ahhoz képest nem volt rossz az időnk. A második gyorsra megoldottuk az átbeszélő hibát, így jöhetett volna egy jobb gyorsasági. Az autó nem megy jól emelkedőnek felfelé, mivel gyenge. Próbáltam sietni, de ennek forgás lett a vége, így gyűjtöttünk még pár másodpercet. A további négy gyors már jól ment, bár a navigátoromnak adódtak nehézségei…

Az A2 kategóriában az ötödik helyen végeztetek, ami így első nekifutásra nem tűnik rossznak egy “idegen” pályán!

– Igen azt gondoljuk mi is. 23 év kihagyás után pedig mesés! Próbálunk még az autón javítani és folytatjuk a menetelést felfelé!

Tetszett a verseny, kedvet kaptál az Északi Régióhoz? 🙂

– Persze. A következő kiszemelt versenyünk a Salgó Rallye lesz. Reméljük minden összejön és sikerül menni rajta.

Szeretném megköszönni Lőwy Ervinnek „Navigátoromnak”, hogy csendben lett rosszul. Fatimének „Feleségemnek” az elfogadást. Vas Jani bácsinak és Petinek a sok segítséget az autó jobbá tételéhez.

 

Comments are closed.