Mertek nagyot álmodni

Merencsics Árpád már évek óta a külföldi gyorsasági szakaszokat koptatja és mint elmondja a következő interjúban, egyáltalán nem bánta meg, hogy évekkel ezelőtt ezt a döntést hozta. 

Mielőtt rátérnénk az idei év történéseire, egy pár mondatban foglaljuk össze, hogy mi is történt veletek 2018-ban.
A 2018-as esztendő nekem is és Kulcsár Daninak is egy élményekkel és eredményekkel teli év volt. Akadtak gondok, de mint tudjuk a technika ördöge sose alszik, ezt bele kell kalkulálni az ilyen sportba. Az eredményeket illetőleg Dani második lett a Historic Navigátorok értékelésében, én pedig negyedik lettem a Historic Versenyzőknél, illetve megnyertem a Historic Trophy-t.

Milyen tervekkel kezdtétek a 2019-es évet?
Elsősorban mindenképp a Mitropa vonalat szerettük volna folytatni, mert egy jó hangulatú versenysorozatról van szó. Másodsorban változott a navigátori oldal, idén Laboncz Laci diktálja az itinert nekem a versenyek alatt. Szeretnénk idén az összes Mitropa futamon részt venni.

Sokadik éve versenyzel már a határainkon túl. Miben látod a különbséget a hazai és a külföldi versenyek között?
Az a helyzet, hogy korábban sokat olvastunk ezekről a versenyekről, és arról, hogy milyen a közeg, illetve nekem is ajánlották, hogy próbáljam ki. Mertünk nagyot álmodni, és mivel volt egy kis nyelvtudás a háttérben így merészen neki vágtunk külföldnek. Korábban is versenyeztem például Trabanttal is külhonban, és a helyzet azóta sem változott. Várják az új embereket! A pályák is újak nekünk, mert nem ezt “szoktuk” meg itthon. És ami még fontos dolog az a szeretet a vendéglátóink részéről. Nagyon nyitott emberek, és mindent meg lehet velük beszélni. Nem akarok pro és kontra dolgokat felsorolni, mert nem tisztem, aki úgy gondolja az legalább egyszer próbálja ki! Szerintem megéri.

Mi történt veletek eddig az idei évben?
Eddig három versenyen vettünk részt. A tavalyi évhez képest sokkal jobban kezdtünk, jelenleg én második vagyok Historic értékelésben, a Laci első a navigátorok között. Reméljük év végén is hasonló eredményekről beszélgethetünk majd! 🙂

Most hétvégén a Velenje Ralin fogtok részt venni. Milyen tervekkel indultok Szlovéniába?
Ami a legfontosabb cél, hogy beérjünk, mert a pontokat a céldobogó után osztják. Viszont ha nem muszáj akkor nem szeretném / szeretnénk elóvatoskodni a versenyt, mert akkor nem lennénk versenyzők. Amit lehet, azt ki fogjuk passzírozni a Suzukiból!

Hogyan szoktatok felkészülni a számotokra ismeretlen pályákra?
Ha időm engedi én személy szerint belsőket nézek. Nem szoktunk sokat pályát járni, legalább kettő alkalommal végigmegyünk a gyorsaságikon, és ebből kell gyorsan menni. A feladat adott, így kiegyenlített a küzdelem. 😉
Várjuk a versenyt, aki teheti nézzen ki, mert sok Magyar fog indulni a hétvégén!

Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft.; Raiker Kft.; LaurusConsulting Kft.; C+D Automatika Kft.; ERKOMM Kft.; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.; Solar Hotel Nagyatád; Kvalitás Kft.


Comments are closed.