Merencsicsék megcsinálták!

Még alig hiszik el, hogy ez velük is megtörténhetett. Árpi elmondása szerint most érte el élete eddigi legkomolyabb eredményét! A jövőben szeretnének fejlődni, viszont ennek bizonyos határai vannak. A páros már most a Rallye Legendre készül, de Árpival azért összefoglaltuk a Bassano Rallye történéseit. 

A korcsoportokat megnyertétek a Bassano Ralin és ha minden igaz, akkor az idei évben bajnokok lettetek!

– Jók az információid, az idei Bassano Ralin megnyertük a Historicban a korcsoportunkat, Mitropa Historic abszolút ötödik helyén fejeztük be a versenyt. Úgy számoltunk, hogy ezzel az eredménnyel az utolsó német verseny előtt sikerült megnyerni a Mitropa Historic Cup versenyzői, illetve navigátori abszolút bajnoki címét! Még várjuk a hivatalos megerősítést a szervezőktől, de úgy néz ki, hogy nem szükséges elindulni az utolsó futamon. Még alig hisszük el, hogy ez velünk megtörténik. Én személy szerint most értem el életem eddigi legkomolyabb eredményét! Megtiszteltetés egy ilyen családhoz tartozni.

Egy kicsit kanyarodjunk vissza a hétvége történéseihez. Mennyire éreztetek fáradságot a Nova Gorica Rallye után?

– Fáradtak voltunk mindannyian, viszont mivel már vasárnap átutaztunk Olaszországba, lehetőség nyílt egy kis lazításra. Sokat nem pihenhettünk, mert az Itiner kézhezvételétől rájöttünk arra, hogy azért ez a verseny nem piskóta és itt nem csak a gyorsasági szakaszokra gondolok, hanem az etap útvonalakra is! Nem sűrűn mentünk ugyanazon az etapon a két kör alatt. 🙂

Foglaljuk össze a versenyeteket az olvasóknak.

– Ahogy korábban mondtam, komolyak voltak az etap útvonalak, nem voltak ugyanazok. Ellenben olyan helyeken voltak a gyűjtő állomások, mint például a Marostica-i várban, mely gyönyörű hely! Kávé, étel, üdítő várt minket mindenhol, olyan olaszosan. 😉 A gyorsasági szakaszok nagyon VB-sek! A Valstagna nevűt érdemes megjegyezni, hiszen olyan érzésed van, mintha a Monte-Carlo Ralin mennél. Egyébiránt elmondható, hogy rengeteg visszafordító kanyar volt és a legtöbbet felfelé mentünk, így ez annyira nem kedvezett a Suzukinak, viszont a helyszín és az élmény mindenben kárpótolt minket. Tudtuk, hogy nem lehetünk benne a legelejében, így a kiegyensúlyozott, hibamentes versenyzésre koncentráltunk. Be is jött!

A verseny közben foglalkoztatott az a gondolat, hogy a bajnoki cím elérésének érdekében egyre óvatosabban kell menni?

– Természetesen Nova Gorica után számoltunk, hogy milyen lehetőségeink vannak és mit kell megtenni ahhoz, hogy bajnokok lehessünk. Sok tényezős a dolog, viszont úgy gondoltuk, hogy hibamentesen kell autózni ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ha óvatosan megyünk, abban benne lehet, hogy hibázunk. Úgy gondoltuk, hogyha a saját tempónkat autózzuk a lehető legbiztonságosabban hiba nélkül, akkor minden rendben lesz.

Mennyit ér, milyen hozadéka lehet a jövőre nézve egy ilyen bajnoki címnek?

– Ez egy nagyon jó kérdés. Én természetesen szeretném magam fejleszteni, viszont ennek bizonyos határai vannak. Nagyon nagy vágyam egyszer egy R2-es autóba ülni, mivel világ életemben első kerék hajtású autókat vezettem; na jó, néha kacsingattam másfelé is, de nem olyan sokáig. Ha esetleg egyszer összeállnak a dolgok, akkor elképzelhető a feljebb lépés. Én hiszek ebben.

Ha jók az információim, akkor most sem pihentek sokáig, hiszen indultok a Rallye Legenden, viszont nem a Suzukival.

– Gondolom láttad a nevezési listát! 🙂 Év közben építettünk egy Historic autót, egy Lada VFTS-t. Az igazat megvallva, szeretnék/szeretnénk kicsit felszabadultan autózni, amennyire lehetséges a nézőknek és így jött az ötlet, hogy egy Ladával induljunk. Ez versenyzőnek és nézőnek is egy jó élmény lehet. Mentünk többször Suzukival, tavaly a Lanciával és most Ladával is teljesíteni fogjuk a Rally Legendet! Alig várjuk a jövő hetet, hogy egy év elteltével ismételten a rallysport egyik fellegvárában tölthessünk el egy hétvégét. Találkozzunk San Marinóban! 😉

Köszönjük a partnereinknek, szponzorainknak, hogy részt vehettünk az elmúlt hetek versenyein és szeretném megköszönni a szerviz csapatnak, (a Háttérnek) hogy mögöttünk állnak, hiszen nélkülük ez a csodálatos eredményt nem tudtuk volna elérni!

 

Comments are closed.