Mentek, ahogy csak tudtak

Kóka Tamásék nehezen lendültek bele az idei Bakonya Raliba, de végül jó szájízzel távozhattak, hiszen a kategóriájukban sikerült megszerezniük a harmadik helyet. Tamással beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Hogyan készültetek az idei Bakonya Ralira?

– A felkészülés jól sikerült! Két hét alatt feltámasztottuk az autót a magyarbólyi incidens után. 🙂

A hirtelen jött melegre miképpen tudtatok reagálni?

– Igazából erre számítottunk az előrejelzések alapján, de erre nem lehet felkészülni, hőség volt az autóban!

Halljuk, mi történt veletek a verseny folyamán.

– Az első gyorson sajnos az egyik sisakunk mikrofonja nem akarta tenni a dolgát, úgyhogy hangosítás nélkül jöttünk le. A második gyorson elnéztem egy kanyart, ahol sikerült beforognunk. A harmadik gyorson letaláltunk szépen, sikerült is behúzni. A többin mentünk, ahogy tudtunk.

A verseny végén egy kicsit megviccelt benneteket az időjárás…

– Feltettük az esőgumikat, mert azt az infót kaptuk, hogy lesz hatodik gyors is, amit utólag sajnos töröltek. Kíváncsi lettem volna, hogy ott mi történik, de ezt nem tudtuk meg. 🙂

A kategóriátokban az utolsó pillanatban sikerült megszereznetek a harmadik helyet a Kállai Tomiék nagy bánatára.

– Igen, mi vizes gumin vágtunk neki, ők szárazon. Ahogy beszélgettünk Tomival nagyon csúszkáltak a pályán, nekem viszont a meleg, száraz aszfalton elmelegedett a gumim, így esélyem sem volt előrébb végezni.

Sajnos hallani olyan híreket, hogy nem rendezik meg a Baranya Kupát, ahol ti is szeretnétek indulni…

– Kacsingattam én is a Baranya Kupa iránt idén, viszont úgy döntöttünk, ez nem menne. Inkább innentől menjünk északon, itt is nézzünk meg új pályákat, hagy gyűljenek a versenykilométerek és majd jövőre nekivágunk egy ilyen komolyabb versenynek is.

Köszönöm Ottó, Norbi és Gábor segítségét, nélkülük ez nem haladna ilyen jó irányba. 🙂 Külön köszönet a gyors kasztnizásért a Szigeti családnak! 🙂

Comments are closed.