Mentek a vízen, mint esetlen kacsa a jégen!

A legboldogabb páros kupáját a Cseke Péter – Csikós Borbála kettős kapta a Baranya Kupán… Péterrel beszélgettünk a verseny utáni napokban, hogy mi is történt velük a mecseki pályákon.

Sajnos nagyon nyögvenyelősen indult számotokra az idei Baranya Kupa…

– Valóban nehezebben indult az egész verseny, mint ahogy mi azt előzetesen elképzeltük. Gyújtásproblémánk nem oldódott meg a verseny előtt, emiatt még az utolsó pillanatban is szereltük az autót. Ezek után a prológot szándékosan elspóroltuk, (ezért elnézést a nézőktől) de nem akartam egy féltengely-töréssel kezdeni a versenyt. Ennek ellenére hiába vigyáztam én, sajnos az első gyorson az autó megállt és öt-hat percet bent hagytunk, mire újra sikerült elindítani. Így az első nap után annyi volt a hátrányunk, hogy semmi jóra nem számíthattunk. Ennek ellenére nem estünk ki, nem kellett haza indulnunk már az első napon és mehettünk tovább, na ez jó érzés volt.

Szombat reggel eléggé vizes pályák vártak benneteket.

– Csak, hogy ne menjen utána se minden lazán, ezért az első gyorson mikor odaértünk az idő-ellenőrzőbe, elkezdett csepegni, majd a rajtnál zuhogni az eső, így megint mindenki gondolom elvert minket, de mondjuk ez már nem zavart. Nem vagyok sehol sem nagy menő, de vízen keveset mentem, így mentünk, mint esetlen kacsa a jégen! Ennyi futotta, mi minden esetre élveztük.

Problémamentes volt a napotok?

– Amennyire nehezen indult az egész, innentől egész simán ment. Igazából nagyon meglepett, hogy nagyon sokan kiestek. Sajnáltuk őket, de mi boldogan üvöltöttünk föl-alá! Remélem néhány helyen élmény volt a nézőknek is, nekünk belül nagyon az volt! Mentünk volna még pár kört!! Kicsit izzasztó volt, de nem baj, ezen már igazán nem akadtunk fenn!

Végül is sikerült célba érnetek, de az eredménnyel nem lehettetek maradéktalanul elégedettek.

– A célban azért valóban nagyon zavart, hogy az első nap megpecsételte az eredményünket. Hiszen ha az nincs, akkor lehet még egy kupácska is belefér. Na jó, mondjuk a sok kieső miatt is! Viszont szerintem most is mi kaptuk a legboldogabb páros kupát!

Következik a Salgó Rallye. Mi történik az autóval két verseny között?

– Próbáljuk elhárítani az autó gyújtás hibáját, talán megjön az airboxunk is végre, de amúgy már nagy fejlesztések nem lesznek idén, azt hiszem. Reméljük, hogy ugyanolyan jót autózunk majd Salgón is, mint most Baranyán! Várjuk a versenyt, mert első Rallye2-es versenyünk is Salgón volt és ott is jó pályák várnak mindenkit!

Köszönjük a jó szervezést a Baranya Kupán, jó érzés, hogy gördülékeny volt az egész, hogy a gyűjtőben várt egy kis figyelmesség minket! Szerintem mindenképp van hova fejlődni ennek a sportnak! Amellett, hogy természetesen nem lehet mínuszos egy szervezőnek, mindenképp a nézőkről és a versenyzőkről kell szóljon, egyik nélkül sem megy és egyik nélkül sem lesz jövője az egésznek! Köszönjük a segítséget a csapatunknak! Norbi bírta a meleget, meg sem izzadt! Köszönjük Tajmel Tibi csapatának is! (a gyerekfelügyeletet is) Szeretnénk petíciót benyújtani, hogy a MNASZ-es kollégák hordhassanak rövid nadrágot, mert ez elmegy ember kínzásnak már és nagyon sajnáltuk őket a verseny előtt és alatt, na és persze ha ők zabosak, akkor nekünk is több a gondunk! 🙂 Na meg persze legfőképpen Gagarinéknak köszönünk mindent!! Köszönjük a RallyFeeling csapatának is, hogy bírják a hideget meleget és szívesen gyűjtünk is Krisztiánnak a balul elsült nyaralás miatt, reméljük hamar kiheveri az anyagi részét, az eszmei felét pedig tegye oda, ahova kell és hajrá Rallye tovább!

Comments are closed.