Mennyből a pokolba jutottak

A tavalyi év folyamán már letette a Kállai Tamás – Matics Barbara páros a névjegyét az akkor még MARB-nak nevezett mezőnyben. Az idei évben viszont nagyon sokat kellett várni az első versenyükre. A miértekre kerestük a választ a párosnál a Bakonya Rallye után. 

Hát erre nagyon sokat kellett várni! 🙂

Kállai Tamás: Sajnos nagy volt a szünet. Az év elejét ki kellett hagynunk, tőlünk kívül álló okok miatt. Bár az is benne volt a pakliban, hogy idén nem megyünk egy métert sem.

Matics Barbara: Sajnos az év elejét ki kellett hagynunk legnagyobb szomorúságunkra, sokáig azt sem tudtuk fogunk-e egyáltalán menni idén, de hála Istennek így lett és nagyon boldogok voltunk, hogy a bakonyai versenyen már mi is rajthoz állhattunk. 😊

Milyen változtatásokon esett át a csapatotok ebben a hosszú szünetben?

Kállai Tamás: A csapat bővült Fehér Gáborral. Aminek én nagyon-nagyon örülök. Így egy elég komoly szervizcsapat jött össze. Még profibb lett a csapat. 🙂 Az autó csak új ruhát kapott. De alatta maradt minden a régi.

Matics Barbara: A csapatunkban semmi extra változás nem történt, csak jobb lett az idei évben. Kicsit jobban összeért már a dolog mostanra, egy barátunk csatlakozott a szerelő ”gárdához”, nagyon alaposak, összeszedettek a fiúk, az egész csapat, mindenkire lehet számítani, hogy 100 %-osan elvégzi a dolgát. Szóval jobb a csapat, mint valaha, mindenki nagyon jól érzi magát a versenyen, ennek külön nagyon örülünk természetesen!

Mennyire volt zavaró, mennyire rozsdásodtál be a hosszú szünet alatt?

Kállai Tamás: Féltem attól, hogy érezhető lesz nagyon a hosszú szünet. Ez részben így is van. Nem voltam a toppon. 🙂 Bár mindjárt a második szakaszt meg is nyertük. Szóval jó lesz ez.

Virág Tomival sem láthattunk még versenyezni az idei évben. 

Matics Barbara: Még sajnos nem került rá a sor, de a Veszprém Ralin támadunk Tomival, a Rallye2 mezőnyében! 😊

Jól kezdtétek a versenyt, de inkább meséljetek ti a versenyen történtekről.

Kállai Tamás: Jól indult. Az első szakaszon második időt jöttünk. Majd utána két szakaszt is megnyertünk. Sajnos egy sor lassítót felborítottam, ami miatt tíz másodperc büntetést kaptunk. Rettentő kiélezett volt a csata. Így ez nagyon nagy hátrányt jelentett. Bár ennek ellenére is a második helyen álltunk. Aztán a végére az időjárás sem állt mellénk. Az utolsó szakasz rajtjában várakozva a kategóriatársak nagy része szárazon elrajtolt. Mire mi jöttünk, leszakadt az ég. Mint megtudtuk később utánunk nem sokkal meg is állították a rajtot. Ezzel, hogy a fele szakaszt esőben kellett teljesítenünk és nem épp esőgumink volt fent, sokat kaptunk. Így sajnos ezen a hétvégén nem értünk fel a dobogóra. 1,1 másodperccel csúsztunk le a dobogó harmadik fokáról.

Matics Barbara: Igen, nagyon jól kezdődött, két szakaszt is sikerült megnyernünk, viszont egy lassító érintés a második gyorson tíz másodperccel hátráltatott minket, majd a harmadik gyorsaságin a nyakunkba akartak varrni egy újabb tíz másodperces büntetést, korai rajt címen. Természetesen utánamentünk a dolognak, a megfelelő emberrel megnézettük a belső kamerás felvételt, aki megítélte, hogy jogtalan a büntetés, így ezt eltörölték. Jól alakult minden, picit megnyugodtunk, majd az utolsó gyorsasági előtt gyülekezni kezdtek a csúnya fekete felhők…

Az utolsó szakaszon tehát már leesett az eső is. Néhol már vizes, néhol még száraz volt a pálya.

Kállai Tamás: Az utolsó szakasz jól elbánt velünk. 🙂 Lehet mi vonzottuk be, mert folyamatosan csak azon voltunk, hogy csak bírd ki még kérlek… Ne ess le még. 🙂 Másodperc pontossággal akkor kezdett el esni, amikor mi beálltunk a rajtba. Utólag csak nevetek. Akkor nem így tettem.

Matics Barbara: Nyugtatgattuk magunkat, hogy nem fog esni, nem fog esni, hiába lógott az eső lába. Sajnos nagyon sokat húzták a rajtot, lassan ment az egész, mi meg csak topogtunk egy helyben, mi lesz, reméltük, hogy szárazon le tudunk menni mi is, ahogy az előttünk elrajtoló kategóriatársaink. Kettő-három autó állhatott előttünk, amikor leszakadt az ég és ekkor már tudtuk, hogy sajnos nincs mese, nekünk már szakadni fog. Ami így is lett, ezáltal a slick gumikon kiszámíthatatlan volt az utolsó gyorson a pálya, nehéz volt átlátni, hol lehet vizes, hol nem, hatalmas rátartással mentünk, hiszen nem akartunk betakarózni, viszont sajnos így benyaltunk annyit, hogy ugrottunk egy dupla hátra-szaltót az eredménylistán és egy gyors alatt a mennyből a pokolba jutottunk. Második helyről csúsztunk a negyedikre, a harmadik helyezéstől mindössze 1,1 másodpercre, amitől szerintem mondanom sem kell, nagyon szomorúak és csalódottak voltunk.

Reméljük a folytatásara nem kell ennyit várni! 🙂

Kállai Tamás: Legközelebb Oroszlányban támadunk. Igaz kicsit várni kell rá. De remélem ott már nem leszek rozsdás. 🙂

Matics Barbara: Reméljük ez már nem kérdéses és találkozunk a Déli régió összes hátralévő futamán! Oroszlányban teljes erőbedobással támadunk, az biztos! 😊

Kiknek köszönnétek meg a segítségét? 

Kállai Tamás: Hatalmas köszönet Virág Tamásnak és Fehér Gábornak. Profi volt minden. Ez ebben a formában külön élmény volt. Köszönöm Matics Barbi munkáját és köszönöm párom segítségét is. Teljesen a csapat része lett. Nem utolsó sorban köszönet a támogatóknak: VPTCaravan Hymer partner, VPTGroup.

Matics Barbara: Köszönjük a fiúknak a szervizt, Lorettának a tyúkanyóskodást, mindenkinek, aki bármit is hozzátett, hogy a hétvége létrejöhessen! Családunknak a támogatást, szurkolást. Köszönjük támogatónknak, hogy lehetővé tette, hogy újra versenybe szállhassunk!

Comments are closed.