Menni kell tovább

A Taubmann Historic Racing Team  párosa Varga Péter és Végh Attila a tavalyi sikeres bajnokság után az idei évnem is változatlan felállásban vágott neki a miskolci idénynyitónak. A verseny első gyorsaságija még szenzációsan sikerült nekik, a második szakasztól viszont már jöttek a gondok… Péterrel beszélgettünk a verseny után.

17796041_1542861989071132_732126449608231016_n

Hogyan telt számotokra a holtszezon?

– A holtszezonban túl sok fejlesztésre nem volt lehetőségünk, próbáltunk minden részletet újragondolni és ezeket kijavítani. Leginkább a futómű beállításán gondolkoztunk és sikerült is nagyon jó irányba indulni. Emellett komolyabb fékbetétet és féktárcsát kezdtünk használni és meg is hozta a várt eredményt. A legnagyobb fejlődést az új típusú gumi hozta. Az első gyorsaságin tettük meg az első métereket és már egy pár kanyar után éreztük, hogy ez teszi a dolgát.

Mennyire tetszett nektek a prológ atmoszférája?

– Nagyon vártuk már a Miskolc Rallyt, sok volt a szünet. Sosem mentem még salakon, főleg nem egy ovál pályán. Amikor délután odaértünk, alig hittünk a szemünknek, rengeteg ember volt és hosszú sor állt még a bejáratnál. Ezúton köszönjük a nézőknek, hogy ott voltak, felejthetetlen hangulatot csináltak.

17796435_1518074638264346_4573055845539153878_n

Az első nap első gyorsaságija Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között nagyon jól sikerült a számotokra, aztán a második gyorstól már jöttek a problémák…

– Az első gyorsaságin egy biztos autózással akartuk kezdeni a napot, egy nagyon hosszú verseny várt ránk. Nagyon jó autót kaptunk, jó volt az itinerünk és jó volt a navigálás is. Jó időeredménnyel értünk le, nem volt két másodperc lemaradásunk a második helyen az elsőtől. A második gyors közepétől viszont jöttek a bajok, elment egy-két henger és többször leállt az autó, igazán azt sem tudtuk, mit csináljunk. Sikerült beérnünk a szervizbe, de a problémát nem tudtuk megoldani. Egész nap beteges autóval próbáltuk teljesíteni a távot, hogy az esti szervizben meg lehessen javítani.

Viszont a nehézségek ellenére is sikerült az első nap hat gyorsaságiját az abszolút negyedik helyen abszolválnotok.Vasárnap viszont már nem láthattunk benneteket a rajtnál…  

– Még így is abszolút negyedik helyen voltunk a parc fermé előtt, de oda már nem jutottunk el a szervizből, teljesen megállt az autó. Szombat este derült ki, hogy az autót nem lehet megjavítani helyszínen, így kénytelenek voltunk feladni a versenyt. Nagyon sajnáljuk, jó volt a tempónk, de ez ilyen sport, menni kell tovább.

00005835

Milyen tapasztalatokat szereztél a következő verseny előtt ezen a hétvégén?

– A rally rendkívül összetett sport, nagy kihívás az autónak, a csapatnak és a versenyzőknek egyaránt. Ezen a hétvégén is tanultunk, tapasztalatokat gyűjtöttünk és ezeket megpróbáljuk a javunkra fordítani. Készülünk és megyünk tovább!

Köszönöm a csapatnak a lehetőséget és a bizalmat, családomnak hogy mindenben támogatnak, köszönöm a navigátoromnak az eddigi kiváló munkát, élveztem a közös munkát! Köszönjük továbbá a csapat nevében is támogatóink segítségét: Vending Outlet Kft, Agriment Kft, Szakál-Met-Al Kft, Eneos Motor Oil, SZEGÁNA Kft, Alutent Kft.  

varga_miskolcrally17 (3 of 19)

varga_miskolcrally17 (8 of 19)

varga_miskolcrally17 (16 of 19)

Comments are closed.