Méltó zárása volt az idei évnek ez a verseny

Az Extrém Sport Team versenyzői félig-meddig hazai pályán fejezhették be az idei év ORB és Rallye2 bajnokság küzdelmeit. A párosok a Nyíregyháza belvárosában tartott szuperspeciálon kiemelkedően teljesítettek és az igencsak nehéz zempléni gyorsasági szakaszokon sem vallottak szégyent. 

A belvárosi gyorsaságin nem érezted úgy magadat, mintha csak vásárolni indulnál valahová? 🙂

Trencsényi József: De-de, a Tesco-s szatyor be volt készítve, ki akartam fékezni a rajt utáni jobbosban, csak sietni kellett, mert nagy volt a (verseny-)forgalom! 🙂

Elégedett voltál az ötödik idővel “hazai pályán”?

Trencsényi József: Így ebben a ködben elég technikásra sikerült a belvárosi gyorsasági is. A nyomvonal nagyon tetszett, szerintem mindenki szívesen elcserélné a gumis kerülgetős prológokat ilyesmi első gyorsaságira. A ködben mi sem láttunk többet, mint a többiek, talán a távolságokat egy picit jobban éreztem, de azért figyelni kellett, sok a padka ezeken az utcákon.

Másnap viszont jöttek a zempléni pályák. Hogy érezted magad a technikás pályákon?

Trencsényi József: Ezeket a pályákat szeretem, nagyobb kihívás ezeken autózni, mint a széles autópálya jellegű pályákon. Ez ralisabb. 🙂

A Disznókő a pálya mellől nagyon vb-s szakasznak tűnt.

Trencsényi József: Jó kis pálya. Sokat kell improvizálni, nincs hibalehetőség. Jobban tetszett, mint ahogy azt a pályabejárás után gondoltam.

A nap végére viszont leszállt a köd…

Trencsényi József: Igen, észnél kellett lenni. Érezni kell nagyon, hogy merre járunk, mert látni nem láttuk.

Vasárnap nagyon jó tempót diktáltatok és sikerült az egész nap folyamán őriznetek az abszolút hatodik helyet.

Trencsényi József: Jól működött az autó, tetszettek a pályák és a szombati napból tanulva sikerült egy kis lendületet szerezni, folyamatosan gyorsultunk.

Egész évben végigkísért benneteket a nyolcadik helyezés és a bajnokságban is ezt a helyet szereztétek meg.

Trencsényi József: Méltó zárása volt az idei évnek ez a verseny, úgy gondolom. Sikerült hiba nélkül teljesíteni a futamot, valamint a szezont is. Jövőre újult erővel támadunk! 🙂

A verseny elején mennyi esélyt adtál még magatoknak az abszolút bajnokság megnyerésére?

Trencsényi Vince: Valójában csak matematikai esélyünk volt, ezzel tisztában voltunk. A fő célkitűzés hibamentes autózás mellett a belvárosi gyors megnyerése és a második hely megőrzése volt a cél, valamint hogy jól érezzük magunkat.

A nektek hazai pályának számító szuperspeciált magabiztosan behúztátok a belvárosi ködben!

Trencsényi Vince: Ez is volt a terv, úgy gondoltam ezt illik hazai közönség előtt teljesíteni. A köd miatt nem származott sok előnyöm az utcák ismeretéből, de volt egy-két ismerős épület, amihez lehetett féktávot igazítani. 🙂

Szombat reggel viszont elég bátortalanul kezdtetek…

Trencsényi Vince: A murvás részt túlóvatoskodtam szerintem. Mikor láttuk, hogy milyen sokat kaptunk, valamint hogy kiestek Rátiék, fix lett az abszolút második helyünk. Onnantól nem is igazán erőltettem a dolgot. A pályák nagyon tetszettek, az autó jól működött, úgyhogy a cél a szórakozás volt.

A verseny további része is izgalmasan alakult, hiszen volt minden, ami egy igazi ralihoz kell.

Trencsényi Vince: Igen, az eddigi pályafutásom legkeményebb versenye volt. A pályák is nagyon összetettek és technikásak voltak, valamint a körülmények is rátettek egy lapáttal. A ködös szakaszok elég “viccesek” voltak. Az erdőben külön örültem a rönköknek, volt rajtuk fényvisszaverő matrica, ez a ködben nagyon jól jött. A széles szakaszon a tejköd viszont félelmetes volt, kb. öt méter volt a látótávolság, ami az “ötödik padlós” szakaszokra valljuk be, nem sok. 🙂 Ettől függetlenül én élveztem ezt is, nagy kihívás volt, sokat tanultam. Dávidnak már kevésbé tetszett, szerintem a navigátorokat jobban megviselte ez a vakon autózás. Egy ilyen ködös gyorsaságin letalálni tényleg csapatmunka, nehéz volt tájékozódni a kormány mögül és az anyósülésről is.

A 6-os kategóriát fölényesen nyertétek Tim Gabiék előtt és ezzel a kategória bajnoki címe is hozzátok került!

Trencsényi Vince: A kategória bajnoki cím már eldőlt a rajt előtt, mikor kiderült, hogy Dudás Gergőék az ORB-ben indulnak. Így teljesen nyomás nélkül tudtam versenyezni, ami ezekre a nehéz pályákra jól jött.

Milyen plusz kellett volna az év folyamán tőletek az abszolút bajnoki címhez?

Trencsényi Vince: Tapasztalat, esetleg egy kis bátorság. Sok pici hibánk volt, amik miatt épphogy lecsúsztunk a futamgyőzelmekről, illetve év végén a bajnoki címről. Kísérletezgettünk az autó beállításával, ahol sikerült jó setup-ot találni, ott jöttek az eredmények , de ez nem mindig sikerült. Erre a szezonra is még inkább tanulóévként tekintek, sikerült jobban kiismerni az autót és szereztem egy kis pályaismeretet. Mindezek mellett szerintem teljesen elégedettek lehetünk a kategória bajnoki címmel és az abszolút második hellyel, így első teljesített szezonban, főleg egy ilyen erős élmezőnyben. Minden versenyen célba értünk, ezt jövőre is így akarom teljesíteni, viszont növelt tempóval!

www.trecar.hu, Extrém Sport Team.


Comments are closed.