Méltó ellenfelek voltak a “bébimotoros” autóval is!

A motor felrobbanása után a Pénzes Csaba “Puki”, Mészáros Dóra párosnak sajnos már a bakonyai versenyen eldőlt az, hogy ebben az évben nem lehetnek vérmes reményeik az összetettben. A további versenyeken már csak az volt a céljuk, hogy jól érezzék magukat és ne essenek ki a rali vérkeringéséből. Dórával beszélgettünk az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Hídépítő Rallye Sprint után.

Múlt hétvégén az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Hídépítő Rallye Sprinten vettetek részt. Milyen tervekkel érkeztetek az idei év utolsó “amatőr” versenyére?

Dóri: Az előző versenyek utáni interjúkon meséltem nektek, hogy sajnos nekünk ez az év el is dőlt Bakonyán, amikor felrobbant az erős versenymotorunk. Az utána valahogy nem akart összeállni, így elengedtük ezt az évet és úgy voltunk vele, hogy a maradék kettő, három versenyünkön, amit egy széria pót motorral autóztunk végig, az lesz a cél, hogy jól érezzük magunkat és ne essünk ki a ralis vérkeringésből. Így indultunk neki az orfűi hétvégének, illetve úgy, hogy méltóképpen zárjuk a közös évünket, ami nagyon jól telt. Nyugalomban, jókedvűen és egy jót autózva. Nem volt semmi nagy tervünk… 😊

Hogyan sikerült a verseny hat gyorsaságija a számotokra?

Dóri: Ezen a versenyen is láttuk már a pályabejáráson, hogy ide azért kéne az erő, mert jó kis nyújtott, hosszú kanyarok vannak, illetve van egy pár hosszabb egyenes, ami azért erős autóval nagyon jól kihasználható. Mivel az esélytelenek nyugalmával indultunk neki, így minket a reggeli nagy köd sem ijesztett meg. Na meg itt jön képbe az, hogy Puki a rutinjának köszönhetően valóban a füle alapján megy. Így az első két gyorsaságin is sikerült az autónk teljesítményéhez képest is jó időket autózni. Egyedül a fehér asztalt tréfálkozott velünk, de csúszkáltunk egy jót. Ahogy száradt a pálya, jobb idő lett, úgy javult az időnk is, na meg sajnos a többieké is. 😊 Viccet félretéve, semmi problémánk nem volt egész nap. Jó volt a gumiválasztás, jó volt az autó, csak mennünk kellett. Teljesen kiegyensúlyozott volt a nap.

Az abszolút tizedik helyen fejeztétek be a versenyt, ami ebben a mezőnyben nem egy lebecsülendő dolog!

Dóri: Igen, mi is abszolút elégedettek voltunk ezzel a tizedik hellyel. Amikor megláttam a nevezési listát, én voltam a vészmadár. Láttam, hogy az északi régióból is jönnek a „nagyok”, úgyhogy én hajtogattam is Pukinak, hogy itt most aztán örülhetünk, ha a huszadik helyet megszerezzük. Nem így lett, szerencsére nem lett igazam. Azért ezzel a kis „bébimotoros” VFTS-sel is megmutattuk, hogy méltó ellenfelek vagyunk.

Az év végi összesítésben hogyan zártatok?

Dóri: Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs. Nem számolgattuk. Bakonyán minden nagyra törő tervet elengedtünk. Bár tavaly sem volt ez másképp, hiszen akkor is abból értesültem, hogy Lada kupa bronzérmesek lettünk év végén, hogy jött a meghívó a Déli régió éves díjkiosztójára, mint díjazott… Lehet, hogy idén is így lesz? Nem tudom.

Változatos év van mögöttetek, hiszen a bajnokságot északon kezdtétek, voltak versenyek ahol sajnos nem indultatok, délen viszont otthonra leltetek. 🙂

Dóri: Igen, Miskolcon kezdtük az évet, ahol rájöttünk, hogy az ORB mezőnnyel együtt rendezett versenyek nem a mi világunk. Tavalyi évben is a Déli régió pályái feküdtek nekünk igazán, idén sem volt ez másképp.

Félig tele, vagy félig üres a pohár?

Dóri: Nekünk mindig félig tele. Sosincs bennünk pesszimizmus a versenyzéssel kapcsolatban. Ez egy technikai sport, benne van a pakliban, hogy megtréfál minket az autó. Készül az új, erős motor, nagyon jó és segítőkész hátterünk van hozzá egy gépműhely révén, úgyhogy azt gondolom semmi okunk a negatív hozzáállásra.

Mit hozhat a jövő a párosotoknak?

Dóri: A 2019-es évet is együtt tervezzük, emberileg is teljesen összeállt a mi kis csapatunk. Az autó hamarosan kész lesz, szóval nagyon várjuk a jövő évi versenykiírást. MARB-ban szeretnénk továbbra is folytatni a versenyzést és szeretnénk jól ráijeszteni az előttünk lévő párosokra. Nekem személy szerint dobogós vágyaim vannak a jövő szezon tekintetében, Puki meg majd alkalmazkodik. 😊

Édesapád el szokott látni hasznos tanácsokkal egy-egy verseny előtt?

Dóri: Ez egy nagyon érdekes dolog. Apuval szinte soha nem beszélgetünk a versenyzés, vagy navigálás „technikai” részéről. Azt, hogy ki hol megy, vagy kivel, mindig tudjuk, de soha nem mondja, hogy mit hogyan csináljak. Sosem szól bele, hiszen pontosan tudja ő, hogy milyen fafejű a lánya. Annyit azért minden verseny előtt elmond, hogy „Csak óvatosan”. Ebből azért én tudom, hogy aggódik értem. Majd ez ügyben a Mikulás Rali lesz egy érdekesség, hiszen mindketten versenyautóba ülünk. Ez egy régi álmom, hogy a két Mészáros egy időben, egy helyen versenyezzen.

Legfőképpen Pukinak köszönöm, hogy elviselt engem egy komplett szezonon át. Viccet félretéve, köszönöm az egész évet Puki családjának, akik sokszor háttérbe szorultak az autó bütykölése és a versenyek miatt. Köszönöm a két kisfiamnak, hogy türelmesen nélkülöznek a versenyhétvégéken és anyukámnak, hogy ő ilyenkor is pesztrálja őket. Nagy hála és köszönet a fent említett gépműhelynek az egész éves segítségért és munkáért. Köszönjük az egész éves háttérmunkát a Speedy Motorsportnak és egy nagyon nagy szerető ölelés a mi Gulyás Katánknak, aki egyengette a versenyek előtti bürokratikus utakat.  Jövőre veletek ugyanitt… 😊

Comments are closed.