Megvédeni a bajnoki címet

Géringer Zolika az egyik legtehetségesebb raliversenyző kis hazánkban. A bajnoki címek azonban nem változtatták meg a fiatalember személyiségét és a versenyekhez való hozzáállását. Bár az idei év nem indult zökkenőmentesen számára, továbbra is a bajnoki cím megszerzése lebeg a szeme előtt. 

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi pályafutásodat az olvasóinknak? 

– 2008-ban kezdtem el szlalomversenyeken versenyezni még a régebbi autónkkal, majd a 2009-es évben ugyanazzal az autóval sprintversenyen indultam előfutóként. Ebben az évben a második versenyünkön, 14 évesen elengedtek a kategóriánkban minket és sikerült jó eredményeket is elérnünk. 2011-ben és 2012-ben is az a sorozat, melyben indultunk, bajnokok lettünk a kategóriánkban. Három éve pedig (2014-2015-2016) a Magyar Amatőr Rally Bajnokság bajnokai vagyunk. A köztes években is szinte minden alkalommal a dobogó valamelyik foka a miénk volt.

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

–  Az idei évben kategóriát ugrottunk. Sikerült feljebb lépnünk az 5-ös kategóriába. Természetesen ez a céljainkon nem változtat. Szeretnénk minden versenyen a lehető legjobb formánkat előszedni és mindig kihozni magunkból a legjobbat. Nem titkolt célunk az, hogy ismét megvédjük a bajnoki címünket.

Mennyire nehezítette meg a felkészülést az idei szezonra a MARB-ot körülvevő bizonytalanság?

– Mint mindenki másnak, nekünk sem volt egyszerű felkészülnünk arra a szabályzatra, amelyet egy hónappal a szezon kezdete előtt adtak ki, de édesapámék emberfeletti munkájának köszönhetően, márciusban az autónk MNASZ gépkönyvet kapott.

Mi történt veletek eddig az idei szezonban?

– Az idei szezonunk eddig nem úgy indult, mint az eddigiek. Kazárra úgy látogattunk el, hogy kipróbáljuk az új motorunkat. Sajnos egy apró hiba kijött rajta, ami költségben nem mondható nagynak, hiszen egy tömítés elszakadt és inkább feladtuk a versenyt, mintsem, hogy nagy károkat okozzunk és összeolajozzuk a pályát a többi versenyzőnek.

Hogyan sikerült a magyarbólyi verseny?

– A magyarbólyi verseny azt gondolom parádésan alakult számunkra. Mindenképpen szerettem volna, ha esik az eső és ez be is jött gyakorlatilag. A Geng családdal hatalmas csatát vívtunk, de sajnos elvittünk egy lassítót és így visszacsúsztunk az abszolút értékelésben egy pozíciót. De az autó hibátlanul működött és végérvényesen ezt kellett szem előtt tartanunk.

Abszolút második hely, illetve egy kategória győzelem jött össze a verseny végére! Elégedett vagy az eredménnyel, vagy maradt még bennetek?

– Mindenképpen elégedett vagyok a verseny eredményével, hiszen ezen a rövid, ám de annál tréfásabb, csúszósabb versenyen, karcmentesen célba vittük az autót. Boldog vagyok, hogy ilyen komoly csaták voltak az első helyért, amelynek mi is szereplői voltunk. VISZONT! Azzal nem vagyok kibékülve, hogy kaptunk 30 mp. büntetést, ami három lassítót jelent és fogalmam sincs, hogy mikor vittünk el ennyi gumi lassítót. Egy benne van természetesen, de ennyi lassítót kis túlzással három év alatt vittünk el…

Hogyan tovább?

– Mindenképpen maradunk a MARB-ban. Bízom benne, hogy helyreáll a rend, lesznek versenyek és egy népes mezőnyben megküzdhetünk újra a bajnoki címért! Köszönöm édesapámnak, Jani bácsinak, a navigátoromnak és az Euro-Locknak a támogatást.

Comments are closed.