Megvan, bevették Orfűt is!

Czékmány Norbiék mindent kihoztak ebből az évből, amit lehetett, hiszen az Északi Régióban bajnokok lettek, majd az első alkalommal kiírt Országos Kupa értékelésben is megszerezték a bajnoki címet a Lada A 1.6 kategóriában. Norbival beszélgettünk a sikeres évről és már szóba került a jövő is. 

Az év vége felé megint dél felé vettétek az irányt.

Az idén már harmadik alkalommal, ha az oroszlányi közös régiós versenyt is beleszámoljuk. Az országos bajnoki címért szálltunk ringbe Orfűn, egy ponttal vezettük a verseny előtt a Lada A 1.6 Kupát. Szoros küzdelemre készültünk Kóka Tamásék ellen.

Mennyire ismeritek az Orfű és Magyarhertelend között elterülő szakaszt?

Tizenöt évvel ezelőtt jártunk arra osztálykiránduláson, nagyjából annyira. 🙂 Videókat persze láttunk a verseny előtt, de autóval még sosem volt szerencsénk hozzá. Tempós részek, féltávtól fehér aszfalt, egy legendás gyors mecseki körökben. Vártuk már, hogy kipróbálhassuk rajta magunkat.

Változatos verseny van mögöttetek. Az eleje csúszott és a megfelelő tempót sem találtátok…

Szombaton még egész nap esett az eső, ami vasárnap reggelre sem száradt fel, így az első két szakaszt nedves aszfalton teljesítettük. Csúszkáltunk kicsit a gát utáni részen, és nem is éreztem jónak a tempónkat, viszont az idő nem ezt mutatta. Elégnek tűnt egy jó csatához Kóka Tomiék ellen, akik viszont a második gyorson technikai gond miatt félreálltak. Mint utóbb kiderült a gázfordítójuk adta meg magát, ami miatt csak úgy tudták lehozni az autót a gyorsaságiról, ha a navigátor félig a motortérben ülve adagolja a gázt pár száz méteren át. Emiatt a művelet miatt versenyigazgatói döntés eredményeként zárták ki őket. Tényleg nem szerettük volna, hogy így dőljön el köztünk a verseny, maradt is bennünk némi hiányérzet, hogy nem a pályán harcoltuk végig a napot. Ilyenkor viszont a sokat emlegetett szállóigén kívül nehéz mást elővenni: technikai sport – ez benne van.
Tamásék kieséstől függetlenül szerettünk volna egy szép eredménnyel zárni az évet, úgyhogy a hármas gyorstól kicsit visszafogottabb tempóval, de folytattuk a versenyt.

Majd jött a sötét és a győzelem!

Így van. A harmadik körre felkerültek a lámpák, és az utolsó két szakaszt is gond nélkül teljesítve hat szakaszgyőzelemmel első helyen fejeztük be a versenyt. A csapat „pezsgőfürdővel” várt minket a szervizbe érve, és együtt örültünk a közös sikernek, amit időt és energiát nem sajnálva, együtt értünk el az idei évben. Örök emlék marad! 

Acélhidak Rally3 Orfű 2019 – Utolsó méterek

Az idei szezon utolsó méterei, és egy igazi meglepetés a Csapattól! 🍾

Közzétette: Czékmány Rally Team – 2019. november 5., kedd

A Czékmány Rally Team 2019-ben mondhatjuk, hogy sikeres évet zárt?

Mindent kihoztunk ebből az évből, amit lehetett, hiszen az Északi Régióban bajnokok lettünk, majd az első alkalommal kiírt Országos Kupa értékelésben is győzelmet szereztünk.
Rögös út vezetett idáig, de abban mindig is erősek voltunk, hogy sorozatos kudarcok és technikai problémák után se adjuk fel, és minden versenyre ugyanolyan elánnal készüljünk. Ezt a hozzáállást szeretnénk magunkkal vinni az előttünk álló szezonokra is.

Mit hozhat számotokra a jövő?

Az idei évvel befejeztük az A-kategóriás küzdelmeket, és jövőre szerencsét próbálunk a P-csoportos mezőnyben. Szeretnénk megmérettetni magunkat egy jól átgondolt és 4-es kategóriában is ütőképes autóval, így a téli időszak a fejlesztésekről fog szólni.
A márka természetesen marad, ma amatőr szinten Ladával találja meg az ember a legtöbb ellenfelet, és itt zajlanak a leginkább kiélezett csaták is – mi így látjuk.
Legalább három másodosztályos versenyen is szeretnénk részt venni, hogy tapasztalatokat szerezzünk, és pontos képet kapjunk arról, hogy mekkora lemaradásunk van az ottani élmezőnyöz képest. Egert, Miskolcot és Salgótarjánt már naptárba véstük. 🙂

Ezúton szeretnénk idén már sokadik alkalommal, ismét köszönetet mondani a csapatunknak, a partnereinknek: Borsod Race Media Kft., Tomarin-Frigo Kft., és természetesen a nézőknek, akiktől rengeteg pozitív visszajelzést és biztatást kaptunk egész évben!

Lentebb megnézhetőek a 2019-es versenyzői filmek, illetve az utolsó versenyről egy belső felvétel!!! 


Comments are closed.