Megvalósult egy fiatal álma

M6LOG Rallye Sprint 2017 – Gáva Tamás / Harasztia Zsolt (BMW 316i)

Szia Tamás! Első interjú veled a RallyFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban bemutatnád nekünk az eddigi versenyzői pályafutásodat?

Sziasztok! 2014-ben alakult a Turul Motorsport nevezetű amatőr szlalom csapatunk. Akkor kezdtünk BMW-vel versenyezni, amellyel sikerült is a környékben lévő versenyek többségén dobogóra kerülni. 2015-ben kezdtem a Rally Sprintben navigálni Szabó Bélának egy Trabantban, ez egészen 2016 közepéig ment, utána pedig egy 1.0 Suzuki Swift jobb 1-ben fojtattam Vankó Ricsi mellett. 2017-re terveztük a MARB bajnokságban való szereplésünk megkezdését, hogy az új szabályoknak teljes mértékben megfeleljünk. Itt már fix navigátorként Harasztia Zsolt erősíti a jobb oldalt, illetve az autó felkészítését és a szerviz csapat irányítását is ő vezeti. A mostani év elején kaptunk lehetőséget a Horváth Rally Ase-tól, illetve teljes mértékű segítséget és támogatást.

Milyen tervekkel kezdted a 2017-es évet?

A kilométer gyűjtés és tapasztalat szerzés volt a cél, illetve a párosunk összeszokása.

Nagyon változatos versenynek ígérkezett a M6LOG Rallye Sprint.

Feladták a leckét a szervezők az öt különböző gyorsaságival.

Hogyan sikerült a versenyetek első kettő gyorsaságija?

Rettenetesen élveztük az első két gyorsaságit, szépen tudtunk az elvárásainkhoz képest teljesíteni.

A harmadik gyorson viszont…

A harmadik gyorson sikerült az utolsó két soros lassítóban megcsúsznunk, így a bozótban végeztünk, érzésünk szerint nem hibáztunk, talán abban, hogy nem sikerült felismerni a pálya folyamatos változását. 

Az anyagi és “lelki” kár jelentős?

Lelki kárt, illetve sérülést nem szereztünk. Az anyagi kárról annyit, hogy jobb első negyedet cserélünk, illetve ha már így alakult, a kezdetleges hibákat kiküszöböljük.

Hogyan tovább az év második felében?

További tervek között szerepel a 7. Görbe Kupán való részvétel Porogszentkirályon, illetve idén az 51. Mecsek Ralin ORB előfutóként fogunk részt venni. Szeretnék köszönetet mondani édesapámnak, Gáva Tamásnak a folyamatos támogatásért, Kovacsics Petrának a kitartásáért, Harasztia Zsoltnak a mindennapi fáradalmak és problémák kiküszöböléséért, illetve mentoromnak és talán legnagyobb segítőmnek Németh “16v” Péternek, illetve mindenkinek aki segített megvalósítani egy fiatal álmát. 

Comments are closed.