Megtréfálta őket az eső

A Vogel Adrienn – Notheisz Ivett páros számára nem jött jól a Bányásznapi Oroszlány Rali vége felé  jött égi áldás… A páros a kategória első helyén állt az eső érkezéséig, de a megváltozó időjárási körülmények óvatosságra, és biztos pontszerzésre sarkallták a lányokat. 

Legutóbb a Bányásznapi Oroszlány Ralin vettetek részt. Az idei évben már az lenne a szokatlan, hogyha nem látnánk a Déli régiós MARB versenyeken. Kezd a szívedhez nőni az autósportnak ez a szakága?

– Teljesen. Ivettel teljesen összeszoktunk. Nagyon jó hangulat a kocsiban és nagyon élvezzük a gyorsaságikat. Fantasztikus, hogy van kikkel harcolnunk. Mindig van egy kis nyomás rajtunk. Imádom, hogy nem adják könnyen a sikert. Kell a harc, ez éltet.

Mennyire tudtatok jó itinert írni az Oroszlány és Pusztavám közötti szakaszra?

Még bele kellett javítanunk. Nehéz volt ez a verseny számunkra, mert sok volt a változó körülmény, amit eddig nem tapasztaltunk. De nem vagyok elégedetlen, sokat tanultunk itt is.

Három Kia is részt vett a versenyen, de a másik kettőt most – Petra távollétében – fiúk vezették!

Igen, Méhész Attila is a pályaautózás világából érkezett. Ki szerette volna próbálni magát a raliban és szerintem egész ügyesen is ment. Ő például utcai gumikkal versenyzett most és ez volt az első tapasztalata a Kia Picantoval. De nagyon tetszett neki. Másik nagy ellenfelem Maricsek Miki volt, aki szerintem egy nagyon tapasztalt, ügyes kezű pilóta. Bár ő licenszes kategóriában ment, mégis egymás ellen harcoltunk. Kemény ellenfél volt. Nagyon jó harcot vívtunk egész nap.

A Sprint 3-as kategóriában három gyorsaságit is megnyertetek és csak az utolsó gyorsaságin buktátok el az első helyet.

Igen, leesett az eső. Ezen a pályán nagyon nem volt könnyű dolgunk. Sok volt a fehéraszfaltos kanyar és ez az utolsó gyorsaságin esőben megtréfált… Volt pár elég durva megúszásunk, amiket szerencsére sikerült összeszedni, de időt veszítettünk. Talán itt jött ki Miki húsz éves tapasztalata. Vezetjük a kategóriánkban a bajnokságot és nem szabad túlvállalnunk. Egy kiesés nagyon nem jött volna jól.

Maricsek Miki azért nem ma kezdte a ralizást és öt gyorsasági alatt csak egy hajszállal volt gyorsabb, mint a ti párosotok! Ennél nagyobb elismerés nem érheti az embert! 🙂

Gyorsról gyorsra csekkoltuk egymás idejét. Nagyon izgalmas volt. Szárazon abszolút egy időket jöttünk, az utolsó gyors előtt meg vezettünk 2-3 másodperccel. De az eső megtréfált. Ez benne van. Tapasztalunk és visszatérünk. 🙂

A Kia Platinum Cup a mostani  hétvégén folytatódik. Milyen tervekkel érkezel majd a Cseh versenyre?

A cél, mindig a legjobbnak lenni. De itt nagyon nehéz. Az ellenfeleink nagy része többször volt edzeni ezen a pályán az elmúlt egy hónapban. Mi sajnos nem tudtunk részt venni ezeken a teszteken, több okból kifolyólag. Nekünk Petrával most kettő szabadedzés alatt kell összeraknunk magunkban a pályát, jó féktávokat, jó kigyorsításokat. De a verseny alatt úgy is minden változik. Nagy küzdelem lesz az biztos. 🙂

Szeretném megköszönni a támogatóimnak, hogy lehetővé tették részvételemet az Oroszlány Ralin. A csapatomnak a felkészített autót, Ivinek a navigálást. Valamint köszönöm a szurkolást mindenkinek. A szervezőknek és munkatársainak a munkát. A médiásoknak a remek fotókat és felvételeket.

Comments are closed.