Megoldották a versenyt

A Bencs testvérpárnak sajnos műszaki gondokkal kellett szembenéznie a CREDOBUS Salgó Rallye2 versenyén, de az autót sikeresen célba vitték és nagyon fontos pontokat szereztek. Zoltánnal beszélgettünk a verseny után. 

Miskolci révén mennyire ismertétek a számotokra közelinek mondható és a MARB versenyeken már jó párszor “visszatérő” pályákat?

Salgón már jó párszor mentünk mindenféle felállásban és autóval is. Tavaly ugyanezek a gyorsaságik voltak, így csak pontosítani kellett az itinert.

Tetszett a Salgótarján belvárosában megrendezett szuperspeciál?

Végülis jobb volt, mint gumikat és padkát kerülgetni, de inkább a nézők véleménye a fontos, hiszen ezek a jellegű gyorsaságik inkább miattuk vannak. Mindent félretéve jobb volt, mint előző évben.

A második napon már az első gyorsaságin problémáitok adódtak az autóval…

Rejtélyes módon minden előjel nélkül dobálni kezdte a második és negyedik sebességi fokozatot az autó, de csak a balos kanyarokban. Ez kicsit kibillentett a ritmusunkból és visszavettem a tempónkból.

Sikerült megoldani a problémát a verseny hátralévő részére?

Nem igazán, valószínű hogy a motortartó szilent ment tönkre és ez okozta a problémát, így kellet megoldani a versenyt.

A váltó “rakoncátlankodását” leszámítva, milyen versenyt tudhattok magatok mögött?

Hát a sok csúszást leszámítva jól éreztük magunkat, bár a bátyám megint kiakadt egy-két sportbíró hozzáértésén, vagy nem értésén, de belőlük is egyre kevesebb van, ahogy hallom…

A kategóriátokban egy értékes második helyet szereztetek, ami még igencsak sokat jelenthet a bajnokságban! Milyen céllal fogtok az év vége felé rendezendő Nyíregyháza Ralira érkezni?

Szeretnénk gyorsan menni, hiszen bármi lehet, mert ugye technikai sportról beszélünk. Jó lenne egy első hely, de a többiek sem mennek lassan, jó kis csaták szoktak kerekedni ebben a kategóriában, majd a végén meglátjuk.

Köszönet: Univer- Car Kft., Anetis Mérnökiroda., Borsod Race Media Kft.

Comments are closed.