Megmutatták hogyan is autóznak az Alföldön

Milyen feelingje van egy igazi amatőr szlalomversenynek? Kerestük rá a választ, és remélhetőleg Szabó “SaSa” Sándor megválaszolta nekünk ezt a különleges érzést.

Első interjú veled a RallyFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban mesélnél nekünk az eddigi autóversenyzői pályafutásodról?

– Megfordultam már egy csomó helyen, sokáig havi szinten a délalföldi régióba jártunk szlalom, illetve ügyességi versenyekre, de az megszűnt, így elkezdtünk messzebbre járni, Brezovára. Nagy vágyam volt az “amts” a nagyok között és idén márciusban sikerült is indulni. Szoktunk Tökölre járni jótékonysági autózásra is, rali edzésre, mini ralikra.

Az autódról mit tudhatunk?

– Az autó öt éve van nálam, minden egyes porcikáját én csináltam. Motorja. 1.6 szintbejárós, zsebes dugattyú, Havassy 316 vezérműtengely, bővített sikolt hengerfej, kasztnivágós 60-as kipufogó rendszer, Zuk karburátor, elektromos gyújtás, futómű szélesített lengőkarok, kéménygátlók, hegesztett difi, hídrós tőcsavar nyomtáv kagylók. Minden benne van, aminek benne kell lenni…

A Sopia Net szlalom versenyen indultál utoljára. Mi történt veled a verseny folyamán?

– Körülbelül három és fél éve készülünk ide, most nagy nehezen eljutottunk, végre álltunk a rajtban, zöldre váltott a lámpa, majd kettesbe váltáskor felüvöltött a motor és szinte a sírás kerülgetett, tudtuk, hogy nagy a baj. Kitoltuk a depóba és úgy voltunk vele, akkor is megcsináljuk, hiszen erre vártunk. Felborítottuk, lekaptuk a váltót, amikor is kiderült, hogy szétszakadt a kuplungtárcsa. Szereztünk egyet, összeraktuk és a második körnél már ott álltunk a rajtban. Sikerült végre elrajtolnunk és megbeszéltem a navigátorommal, egyben legjobb barátommal Seres Robival, hogy megmutatjuk hogyan is autóznak az Alföldön, így csak a nézőknek csináltuk az egészet. Tudtunk is menni három jó kört, ami a visszajelzésekből levonva elég szépre sikeredett. Utána pakoltunk és jöttünk is el, mert Kecskemét nincs túl közel és a párom és a kislányom is velem volt, aki most tíz hónapos.

Mit kell tudnunk egy ilyen szlalomversenyről?

– Az ilyen versenyek nem a kupákról szólnak szerintem, hanem a látványról és hogy mindenki úgy autózzon, ahogyan szeretne.

A szlalomversenyek kielégítik a ralis igényeidet, vagy azért szeretnél versenyezni komolyabb osztályban is?

– Szeretnék komolyabb versenyekre járni, tervben van egy hivatalos bukócsövezés, mert így kevés helyre tudok menni, ha az kész, akkor menni fogok komolyabb helyekre is remélem.
Köszönettel tartozom páromnak, aki rágta a fülem, hogy vegyem vissza az autót, mert én hülye eladtam és köszönet a barátaimnak és a navigátoromnak Seres Robi “Sökének” a segítséget és a navigálást, nélküle nem sikerült volna.
 

Comments are closed.