Megmérettették magukat a külföldi skacokkal

Mészáros Attila és Patkó Gábor sikeresen teljesítette az idei Mecsek Ralit. Mészivel beszélgettünk a verseny után. 

Van már jó pár Mecsek Rali a hátad mögött. Melyikre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Sziasztok! Valóban volt már pár Mecsek ralim eddig, amin részt vehettem, de talán a 93′-as évben volt a legemlékezetesebb. Akkor másodosztályban Feriék mögött robogtunk az abszolút második helyért, de a híres “Antalfiba” sikerült egy tíz pontos leszúrt ritbergert dobnunk, amivel együtt repült a bajnokság előkelő helye is.

Mekkora kihívásként tekintettél a Historic Eb mezőnyében való részvételre?

– Szeretem a kihívásokat, úgyhogy vártuk a külföldi skacokat nagyon és igyekeztünk is a legtöbbet kihozni magunkból. Ezt azért az eredmény is mutatta, na meg a nézők és a zsűri is díjazta. 🙂

Mi történt veletek a szombati napon?

– A szombati napon kicsit kivárva, óvatosan kezelve a gépet közlekedtünk. A második kört azután kicsit gyorsabbra próbáltuk venni, de a pályák állapota az ellenkezőket hozta néhol.

A másnapi pályák már könnyebbek voltak?

– Nem mondanám, inkább jobban tetszenek az erdőgazdasági utakon kijelölt pályák, de a vasárnapi klasszikusokon is próbáltunk gyorsan haladni.

A kategóriátokat fölényesen, végig az első helyen teljesítettétek mindkét napon és az abszolútban is az előkelő tizenegyedik és kilencedik helyen végeztetek!

– Igen, a kategóriában mindig jól állunk, már megvan a bajnokság. Az abszolút helyezés örömteli volt a csapat számára is, mert így meg tudtuk őrizni az előkelő harmadik helyet az éves bajnokságban.

A közted és navigátorod, Patkó Gábor közötti korkülönbség nem jelent problémát a közös munkátokban?

– Egyáltalán nem, az autóban teljesen rábízom magam, határozottan, figyelmesen dolgozik. Azt is érzi már a ritmusomon, ha beszundiznék. 😉 Sokat tanultunk egymástól, szerintem hasznos volt mindkettőnk számára ez a szezon. Remélem tovább tud lépni Gabesz, mert neki még vannak álmai…

Bár még nem teljes a bajnokság, de a kitűzött célt már elértük, ezért köszönöm a teljes éves csapatmunkát mindenkinek!!!
Családomnak, szervizemnek, a szponzoraimnak és persze Gabikának, hogy év közben vállalta a jobb 1-et mellettem. 🙂

Comments are closed.