Meghúzták a tempót

A Rallye2 mezőnye a komlói központú Baranya Kupára látogatott az elmúlt hétvégén. Balics Ákos és Borsfai Dávid párosa jó néhány serleget gyűjtött be a verseny folyamán. Kategóriájuk első helye mellett a kétkerék meghajtású autókat tömörítő 2WD Kupában is megcsíptek egy dobogós helyet. Ákossal beszélgettünk a verseny tapasztalatairól.

Hogyan készültetek a Baranya Kupára?

– A legutóbbi két futamot sajnos fel kellett áldoznunk az autó újjáépítésének oltárán, így bőven volt időnk felkészíteni az autót a komlói megmérettetésre. Mi magunk pedig a szokásos edzéseken vettünk részt, illetve jómagam sokat szaunáztam, hogy szokjam ezt a nagy meleget, ami a versenyen is várt ránk.

Az első napon egy szakadó esőben rendezett prológ és egy gyorsasági szakasz várt rátok.

– A prológra, mint mindenki más, mi is a slick gumikkal gurultunk ki, azonban a hirtelen lezúduló víz megkavarta a kártyákat. Az első felhőszakadás után azt gondoltam, hogy a meleg aszfalt miatt az első gyorsasági még nyugodtan vállalható a slick gumikkal, azonban a második hullámban érkezett újabb csapadék és a kapott információk alapján úgy döntöttem, hogy a prológ után esőgumikkal megyünk ki a Vasas-Hosszúhetény gyorsaságira. Ez utólag egy hibás döntésnek bizonyult, hisz míg Komlón bokáig álltunk a vízben, Vasason már nyoma sem volt a csapadéknak. Eldöntöttem, hogy ebből a kombinációból próbáljuk majd meg a lehető legtöbbet kihozni. Úgy tűnik, hogy sikerült pontosan és elég gyorsan autóznunk, hiszen már itt megszereztük a vezetést a kategóriában.

Másnap mi történt veletek a két különböző gyorsasági szakaszon?

– Apróbb kalandokat leszámítva minden rendben volt. Jó itinert írtunk, figyeltünk a kihordásokra és a tempós részeket Nyárásvölgyön átvállaltuk. Úgy számoltam, hogy reggel kell meghúzni a tempót, amíg nagyjából még tiszta a pálya és az így kiépített előnyt be tudjuk majd osztani a nap folyamán. Igyekeztünk a lehető legjobban ellépni az üldözőktől, hiszen voltak olyan részek mind Hetvehelyen, mind pedig a másik gyorson Alsómocsoládon, melyek nagyon defektveszélyesek voltak és azonnal felboríthatták volna az erőviszonyokat.

Igencsak felemás év van eddig mögöttetek, de most sikerült megnyernetek a kategóriát és a bajnokságban is átvettétek a 7-es kategóriában a vezetést!

– Döcögősen indult az év, de a sok munka kezdi meghozni a gyümölcsét. Lassan körbeérünk az autón és már kezdjük érteni, hogy korábban hol voltak lemaradásaink és miért kaptunk ki egy-egy gyorsaságin, annak ellenére, hogy úgy éreztük, ebben már nincs több. Elég sok keresztbeverés jellemezte eddig a kategóriánkat, ennek köszönhetően a kihagyott két futam után sem álltunk olyan rosszul, de ezzel a győzelemmel sikerült egy előkelő pozíciót elfoglalnunk a kategóriánkban.

Kezd “beérni” az idei csomagotok?

– Igen, én is úgy érzem, kezd minden a helyére kerülni. Van még hova fejlődni, de már látjuk az irányt.

Következik az Ózd-Salgó Rali. Hogyan készültök arra a versenyre, illetve most már kimondhatjuk, hogy cél a bajnoki cím?

– Mindig is a bajnoki cím volt a cél, hiszen ez motivál minket. A technika ördöge az elmúlt években ezt nem mindig akarta úgy, ahogy mi elképzeltük, de nem lankadt a lelkesedésünk! A Salgó Ralira átnézzük az autót, s most úgy tűnik, hogy nem lesz vele nagy munkánk. A pályákat ismerem, mentünk rajta már tavalyi évben is. A minőségük nagyon jó és a Zagyvaróna-Cered vonalvezetése fantasztikus. Nekünk most már csak a bajnokságra szabad fókuszálnunk és ennek megfelelően egy okos versenyzéssel a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft., Siva Group Zrt., Stravia Kft., Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek., ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft., REVO-TEC Gépipari Kft., Szerszámbróker Kft., StapleCare Kft., Music Engine Kft., MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft., Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft., Corax-Bioner ZRt., Auto-Szoft Kft., Euroaszfalt Kft., Betonútépítő., Lánchíd 19 Hotel., Blaora Kft., Inwatech Kft., Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft., FEOL Industrial Automation Kft., K-P-K TransCoop Kft., Alexovics Kft., Sinus-Networks Kft., Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft., Stefani Kft., FKZ-Tools Kft., VIWA Vitaminvíz., Ventil Épületgépész., Young B.T.S. Kft., Equicom Kft., A. S. S. Kft., T-NC Technika., Muzsai Metall Kft., Industrial Electro Service Kft., Szirt Bau Kft., Doktor Természet Kft., Steinerbrunner Győző., Rábakert., Régió Center Kft., Prémium Szerszámker Kft., Master-Pharma Kft., Al Oliva Kft., Pápai Beton Kft., Travel 4 You., Csősz Trans Kft., Hyundai WIA., Origo CNC., Eftech Kft., Lead Design., Wimmer Trans Kft., L&L Trans Kft., Inter Cars., Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Comments are closed.