Még mindig mumus az Eger Rali

Aquaprofit Eger Rallye2 2017 – Rallye2

Szombati István – Szabó Gyula (BMW E30)

Milyen emlékeid vannak (akár nézőként is) a régi Eger Ralikról?

– Nekem az Eger Rallye kicsit „mumus”, mivel amikor még kezdtem a versenyzést, az első gyorson, kiegyenesítettem egy jobb 3-as kanyart és „kicsit” összecsuktam a BMW-t.
A második, harmadik  Eger ralim-on sikeresen célba értem. Nagyon tetszettek a pályák, rengeteg néző szokott lenni, élvezem ezt a fajta hangulatot – merül bele a múltba István.

Nem szokhattunk meg mostanában benneteket a Rallye2 mezőnyében.

– Egy évet már mentem a Rallye2-ben, de az autó nem felelt meg a kritériumoknak, így át kellett építeni, ebből kifolyólag kettő év kimaradt. Idén eddig ahol tudtunk (MARB futamok), tesztelés céljából mentünk, ezért került szóba az Eger Rallye is.

Sajnos nem tartott sokáig számotokra a verseny…

 

– A mostani Eger Rally kicsit nehézkesen indult számunkra, mert a szervizautónk előző este fuvarban volt  ami egy kicsit elhúzódott, nála volt a benzin és a gumink. Itt szeretném megköszönni gumis barátomnak Gyökeres Iminek aki még éjfélkor is a slick gumikat szerelte. Mi közben a szervizautóra pakoltunk és raktuk trélerre a kocsikat, hajnal kettőre lettünk kész mindennel. Pici alvás és indulás…
A nagy kapkodás közben elfelejtettük megtankolni a versenyautót, a dobogóhoz már úgy mentünk, hogy néha már rángatott az autó. Pedig a nézőknél lehetett volna kicsit rúgatni…
Reggel a  park fermében nem indult be az autó, be kellett bikázni, még azzal is kínlódtunk.
A harmadik gyorson pedig eltört a jobboldali féltengelyünk, így számunkra befejeződött a verseny.

Beszéljünk arról a kettő gyorsasági szakaszról amit sikerült teljesítenetek, hiszen az idők azért rendben voltak.

– Két gyorsasági szakaszt tudtunk teljesíteni, ahol én úgy gondolom, hogy kicsit „bealudtam”.
Éreztem a gyorsasági szakaszok után, hogy van még az autóban, és bennem is… Amúgy nagyon lobogtatósak voltak a pályák, az egyik szakaszon még le is „ropogott” az autó.

Hogyan értékeled a 2017-es éveteket?

– Ez az év csak a tesztelés céljából indult el, az autó úgy gondoljuk összeállt, a gyerekbetegségek kijöttek a kocsin amiket orvosolunk, már csak szoknunk kell egymást.

Mit hozhat számotokra a közeli, illetve a távoli jövő?

– Még ebben az évben szeretnénk indulni a Szilveszter Rally-n, a jövő évben pedig szeretnénk rallye2-ben indulni ha lesz rá lehetőségünk. Köszönöm páromnak, családomnak a támogatást mert míg  én „ralizgatok” ők itthon helyettem is kitartanak, továbbá köszönet a szervizeseknek.

Köszönet a partnereinknek:
– Kasz-Farm kft.
– Dairy-Dáv Kft.
– Agrifirm
– Inter-Mix Kft.
– North-Racing kft.
– Gyökeres Imre gumiszervíz
– Szerviz Max Kft.
– Brilla Tíbor és Benedek Norbert
– Lékó product
– RallyFeeling.hu

Comments are closed.