Még keresik a megoldást

Két évnyi külföldön versenyzés után, az idei évben mindenféleképpen a hazai MARB sorozatban szeretne indulni Paulik Csaba. A kint szerzett élményekről, tapasztalatokról és az idei év terveiről beszélgettünk Csabával a parasznyai verseny után.

Milyen tervekkel indultatok neki az idei esztendőnek?

Mint tudjátok, két évet a határokhoz közeli szlalom versenyeken mentünk Szlovákiában. Az idényben viszont mindenképpen itthon, a MARB futamokon fogunk menni. A terveink között semmiképpen sem az utolsó hely valamelyike a cél. Sajnos az első versenytől kezdve üzemanyag gondok vannak az autóval, ami nyilvánvalóan látszik az eredményen is. Egyenlőre nem tudjuk a megoldást.

Legutóbb a Parasznya és Lyukóbánya között rendezett MARB futamon indultatok. Nem unalmas még ez a pálya nektek sprinteseknek?

Parasznya… Szerintem teljesen rendben van, én kifejezetten szeretem, főleg úgy, ahogy most volt és benne volt a vége, a bánya után. Inkább a várakozás unalmas, de már lassan megszokjuk.

Az első kört még sikeresen teljesítettétek. Aztán a harmadik gyorson már nem indultatok…

Az igazság, hogy a fent említett probléma miatt nem tudtuk teljesíteni a gyorsokat, folyamatosan leáll a motor és elfogy az üzemanyag. Amikor megy, akkor is elég kevés a végsebesség. A rajtban leállt és nem indult be. Szóval ezért nem mentünk a többi gyorson…

Mint már említetted északi szomszédainknál is szoktál versenyezni. Miben másabb ott egy “amatőr” verseny, mint nálunk?

Kint teljesen más, mert zárt pályákon kell menni és relatíve keveset. Általában egynapos versenyek és ráadásul szombaton. Akinek kevés az ideje, teljesen ideális. Ja és a költségek, elenyészőek… Én úgy éreztem, hogy kint elfogadtak minket és szeretnek. Mi nagyon jól éreztük magunkat.

Hol láthatunk benneteket a legközelebb versenyezni?

Az autón sok minden múlik. Mivel a szívem csücske Bükkszent, szeretném a régi Üveges Gabi féle versenyeket felidézni magamban, amikor még az „N” csoportban többször is sikerült ott nyernünk. Jelenleg még nem tudjuk, ha összeáll a táltos akkor indulunk, de szégyent már nem akarok hozni sem magamra, sem másra. 

Ha minden jól megy, találkozunk Bükkszentkereszten! 🙂

Köszönet a családomnak, szüleimnek, drágámnak és a támogatóknak: Micro-Max Kft, Euro Cargo Express Kft, Foot-Car Kft, Crystal Car Wash, Slárku Bt, Cetter Developer Kft, Terker-Trans Kft, Bark.hu, Számel Péter.

 

Comments are closed.