Meg kellett oldani a feladatot

Friedmann Zsolt az idei évben csak az első kettő versenyen indult és most az Ózd Rallye előtt érezte is a Miskolc Rallye óta eltelt sok kihagyást. Erre a versenyre visszaült mellé régi navigátora Dr Kovács Annamária és a páros újra gyorsan összhangra talált az autóban. A verseny elejétől próbáltak jó tempóban közlekedni, de sajnos egy defekt megakadályozta őket a jó szereplésben. 

Mi a helyzet felétek, újra összeültetek és indultatok az Ózd Ralin. 

Dr Kovács Annamária: Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, terveztük a Zsoltival, hogy az idei évben még fogunk közösen versenyezni. Szerencsére, nem szerencsére ez most úgy alakult, hogy az Ózd Ralin indultunk újra együtt. Nagyon vártuk már, hiszen nagyon jó a közös munka mindig. 

A tréningen visszajött a régi “közös hang”? 

Dr Kovács Annamária: Persze, hogy visszajött, nálunk általában nagyon mókásak a tréningek. Amikor elkezdtünk régen versenyezni, akkor mindig nagyon feszült volt ez az egész, de az évek folyamán lecsendesedett, most már kifejezetten élvezzük. 

Hogyan álltatok hozzá a versenyhez alapvetően?

Friedmann Zsolt: Az autó már az elejétől jól ment, nem lehetett okunk a panaszra és jól tapadtak a gumik is a verseny folyamán. Nekem kellett egy kicsit visszaszoknom, sok volt a kihagyás. 

Dr Kovács Annamária: Versenynek fogtuk fel mindenképpen ezért voltunk ott. Nekünk azért nagyon sok volt az ismeretlen pálya, hiába indultunk már együtt is Ózd Ralin. A királdi körgyorson kívül az összes idegen szakasz volt a számunkra, de ez nem pályaversenyzés, hanem rali, meg kellett oldani a feladatot. 

A szombati nap első felében jól mentetek, de azért utána már jöttek a gondok is. 

Friedmann Zsolt: Hát volt minden az biztos… A második királdi körgyorson kinyílt a gépháztető, ez így nem volt túl mókás. A harmadik Királd-körgyors-Ózd szakaszon defektet kaptunk és sajnos kézzel cseréltük a csavarokat, így nem lehet gyorsan kereket cserélni, de mentünk tovább. Később kiderült, hogy nem jó gumit tettünk fel, a pótkerék nem volt jó.

Dr Kovács Annamária: Az első körünk még nagyon eseménytelen volt, gyors, de eseménytelen. A fiúkkal a kategóriában nagyon szépen ment az adok-kapok, egy másodpercen belül voltunk egymáshoz, tizedeket adtunk, kaptunk, mi pedig tudtuk velük tartani a ritmust. Nagyon gyorsak voltak a pályák. Viszont a harmadik kör első gyorsaságiján defektet kaptunk és már rögtön nem volt eseménytelen a versenyünk. Nagyon sok időt töltöttünk bent a szakaszon és már arra kellett a végén figyelnünk, hogy beérjünk az időnkre. 

Vasárnap viszont megpróbáltatok felzárkózni a mezőnyhöz. 

Friedmann Zsolt: A kazári szakaszon elvittünk egy lassítót, majd egész nap úgy éreztem, hogy nem elég erős az autó. A gyorsasági szakaszokat sem éreztem annyira, hiszen még sosem mentem rajtuk. Végül is célba értünk és sem nekünk, sem az autónak nem lett komolyabb baja a verseny folyamán. 

drkam.hu


Comments are closed.