Még jobban bennük van a bizonyítási vágy

Nagy Gergő és navigátora, Zsiga Zsolt számára nem sikerült túl hosszúra a Delta Rallye Sprint – MARB futam. A miértről a navigátorral Zsolttal beszélgettünk. 

Domaháza és Zabar között rendezték a Delta Rallye Sprint – MARB futamot.  Hogyan készültetek a versenyre?

– Nagyon vártuk a borsodnádasdi verseny után, hogy meg legyen tartva a mátrakeresztesi verseny, ami nekünk “hazai pálya” lett volna, mivel mi Gergővel mindketten pásztóiak vagyunk – kezdi a beszélgetést Zsolt, a navigátor. Sajnos elmaradt egyéb okok miatt…  Nincs rendező az északi régióban, csak azok, akik megrendezték ezt a versenyt is. Tehát nem volt kérdés, hogy itt indulunk.  Mint a múltkori versenyre is, szintén csak a régi összefoglalókból és belső videókból tudtuk megnézni, milyen is a pálya. 

Előzetesen mennyire tetszett a pálya nyomvonala?

– A szombati pályabejárás alatt derült ki számunkra, hogy három szakaszra bontható a teljes gyorsasági. Az első szakasz a rajt után nyújtott tempós kanyarok, ahol igazából a gumin és a merészségen múlik minden. A második szakasz eléggé technikás rész.  A harmadikban pedig szintén a nyújtott tempós kanyarok dominálnak. 

Az első gyorsaságit az ötödik helyen teljesítettétek. Ennyi volt benne, vagy valahol azért hiba is csúszott a szakasz teljesítésébe?
– Az első gyors utolsó előtti lassítóját lebontottuk, mivel viszonylag nagy sebességgel érkeztünk és kevésnek bizonyult a féktáv, amit vettünk elötte. Egyébként 10-15 másodpercet otthagytunk a lassítóban és így nem volt elég jó az időnk. Tehát ha ott nem lett volna sok, akkor egész jó időt tudtunk volna menni. Csak ugye ebben a sportban nincs ha.
Aztán a második gyorson már végleg jött a baj…

– A második gyorsnak úgy álltunk neki, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, amit csak lehet. Itt a technika szólt közbe, mivel egy látványos jobbos kanyarvétel után difi hibánk lett és csak lassan tudtunk beérni a célba és itt még nem ért véget a versenyünk… A  negyven perces szervíz alatt Nagy Gábor megjavította az autót és el tudtunk rajtolni a harmadik gyorson. A rövid szervíz és a stressz, hogy elkészülünk-e a kocsival, sajnos nyomott hagyott bennünk és az egyik kanyarban padkát fogtunk, ami sajnos felni és féltengely törést, illetve defektet okozott. Innen nem tudtuk folytatni a versenyt. Az anyagi kár “jelentéktelen”.

Reméljük azért ez a verseny nem szegi a kedveteket és láthatunk még benneteket versenyezni az idei évben! 
– Nem vette egyáltalán el a kedvünk, sőt most még jobban bennünk van a bizonyítási vágy. A probléma még mindig a versenyekkel kapcsolatban az, hogy nem tudja senki, hogy mikor és hol lesz a következő verseny… Megpróbálunk ott lenni minden északi régió sprintversenyen, ha lesz még ebben az évben.
Köszönjük a támogatóknak:
Sic Hungary kft. 
Sniezka Hungary kft. 
Bigger Trade Hungary kft.
Gold Telefon bolt. 
Vízipipa büfé Pásztó Strand.  
Csépe és Társai Italnagyker. 
És a szurkolóknak a pálya mellett. 
 

Comments are closed.