Maximálisan elégedettek

Dénes Szabolcs és párja Varga Kata, aki egyben az itinert is diktálja a jobb oldalról Szabinak, az idei évben öt versenyen vett részt, és mindegyiken sikerült a dobogón végezniük. Az utolsó verseny után beszélgettünk Szabolccsal. 

Miképpen készültetek az Orfű – Magyarhertelend szakaszra?

– Menni még nem mentünk rajta versenykörülmények között, de mivel helyiek vagyunk mondhatom, hogy ismertük. Kálmánczi Bazsi belsőit nézegetve próbáltam némi segítséget merni az ívekkel kapcsolatba.

Mi történt veletek a versenyen?

– Első gyorson a tejködnek köszönhetően elég óvatosan tudtunk csak menni. Második körre felszállt a köd, akkor már tudtunk egy egész jó tempót menni egészen a parkolóig, ahol sajnos a diffink megadta magát. Az utolsó három kanyarban már nem tudtunk rendes tempóba menni. Kiss Balázsnak köszönhetően, aki oda adta a tartalék diffijét tovább tudtunk menni, de sajnos az egy hosszú áttétel volt, ami erre a pályára nem volt ideális, sajnos ott eldőlt számunkra, hogy le kell mondanunk a bajnoki reményeinkről. De ezek ellenére mondhatom hogy az év legjobb versenye volt, a legjobban élveztük! Rendezés hibátlan volt, le a kalappal a Tibi előtt!!!

Sajnos a technikai probléma hátráltatott benneteket, de azért csak behoztátok az autót a harmadik helyre!

– Igen, örülünk ennek is természetesen, mert ez volt az első évünk a sprintbe. Sajnos két versenyt is ki kellett hagynunk év közben, szóval maximálisan elégedettek vagyunk.

Számodra miért előny vagy hátrány az, hogy a párod navigál?

– Mindenképpen előnynek tartom, ez nem vérre megy, legalábbis számomra nem. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat és kikapcsolódjunk.

Hogyan értékelnéd az első sprintes éveteket?

– Az év elejét nézve, ahol utcai gumikkal kezdtünk és most már Korda Eriknek köszönhetően négy új gumival állhattunk rajthoz, ami hatalmas dolog számunkra! Öt versenyen vettünk részt, mindegyiken sikerült dobogón végeznünk, amit mindenképp jó eredménynek tartok. Jók ezek a tempós pályák, jó érzés olyanok között versenyezni, akiket évekkel ezelőtt csak a pálya széléről néztem.

Mik a további terveitek hosszabb, illetve rövid távon a ralizás terén?

– Autónk nem felel meg a szabályoknak, ezért évközbe úgy voltam vele, hogy ez az év és akkor visszamegyünk mini rallyzni. De sok pozitív visszajelzés és biztatás miatt úgy döntöttem, hogy egyszer élünk, ezért most az autó várja az új bukócsövet, illetve reméljük sikerül felkészíteni a szabályoknak megfelelően és jövőre újra harcba tudunk állni! Próbálunk valami szponzort, támogatót szerezni így a tél folyamán, hogy sikerüljön újra ott lennünk.

Köszönöm az egész éves segítséget: Paczur Dominik, Paczur Zsolt, Varga Ferenc, Szabó Zsolt és Mecseksport Egyesület, Plan-dent KFT-nek, Ági-fon Kft-nek, Presting Optimum Mérnöki Zrt-nek, Viridis Értékadó Kft-nek, Konstruktor Építő Kft-nek, BG Mérnök Zrt-nek, Base-Invest Kft-nek, Lepold Zsolt, Varga Sándor, Korda Racing! Egész éves szurkolást és a képeket Hompola Miklósnak és Kugelmann Eriknek!

Katának a türelmet és hogy támogatja ezt a hobbit, sőt velem együtt csinálja!

Comments are closed.