Matton: Nincs tervben Loeb visszatérése

Matton: Nincs tervben Loeb visszatérése

A Citroën Racing vezére szerint nincs tervben Sebastien Loeb versenyszerű visszatérése azután sem, ha teszteli a csapat C3 WRC-jét az előttünk álló hónapban.
 
Tegnap jelentették be, hogy a kilencszeres világbajnok Loeb egy napra tesztelheti az autót aszfalton, a PSA Group márkái, a Peugeot és Citroën együttműködésének keretében.
 
Egy nappal ezelőtt, a finn Neste Rallyt megelőző estén Matton tagadta, hogy Loeb tesztje a gyártóval közös munkához való visszatérését jelentené, akikkel a pilóta 78 győzelmet és 9 világbajnoki címet ért el.
 
“Nincs terv arra, hogy versenykörülmények között is kipróbálná az autót” nyilatkozta Matton a wrc.com oldalon.
“Jelen pillanatban kíváncsi és mindenféle motorsportbeli jármű iránt érdeklődik. Közös érdekünk volt ez a próba, hiszen Ő lelkes, szeretné kipróbálni és vezetni a C3-ast, ami számunkra szintén fontos, mert visszajelzést jelent egy kimagaslóan jó pilótától az új autónkról.”
Matton többet is elárult a tesztről, ami a bajnokság következő fordulója előtt lesz majd. (ADAC Rally Deutschland, Augusztus 17-20 között)
“A tesztnap Augusztus első hetében kerül majd megrendezésre. Azt az ötletet, hogy aszfalton teszteljünk, még a német verseny előtt meg kell valósítanunk. Ezekkel a tapasztalatokkal talán erősebbek leszünk, vagy új ötleteket adhat nekünk. Esetleg felfedez valamit ami fontos lehet számunkra” mondta.
Tehát a kilencszeres világbajnok a jelenlegi terep ralis, rallycrossos és kisebb raliversenyek jelentette elfoglaltságai után újra a WRC, azaz a világbajnokság felé kacsintgat. Reméljük lesz még folytatása ennek a dolognak. 
Összeállítást készítette: P.L.

Comments are closed.