Másnap érezte a magáénak a győzelmet

A Peugeot 208 R2 kupát és egyben a 6-os géposztályt is magabiztosan nyerte a Jánosa Ákos-Rubóczky Attila páros az idei Mecsek Ralin, akik ezzel az eredménnyel jó eséllyel pályáznak a végső győzelemre is. Ákossal beszélgettünk a a verseny után.

Versenyek óta nyomja a vállatokat a megszerezhető bajnoki cím lehetősége. Nem nehezebb így koncentrálni az adott hétvégére?

Nem mondom, hogy nem foglalkoztat a gondolat, de próbálom egyelőre nem beleélni magamat.

Az első napotok nem alakult problémamentesre…

Sajnos az autón újra előjött a „szokásos” probléma, így sajnos a második és a negyedik gyorsaságin le is állt, amivel jelentősen hátráltatva voltunk a gyorsaságin a jó eredmény eléréséhez.

A verseny első öt gyorsaságiján nagyot csatáztatok kupán belül Csomós Mikiékkel és László Martinékkal. Ez az igazi rali?

Nagyon jó barátságban lettünk a kupán belül, ellenfelek vagyunk a gyorsaságikon, de az etapokon rengeteget viccelünk és ugratjuk egymást és ha kell, akkor természetesen segítünk is amiben tudunk. Jó ha több versenyző is tud gyorsaságit nyerni egy versenyen, ettől még jobb lesz az egész!

A nap végére viszont elfogytak az ellenfelek. Így nyugodtabban vártátok a vasárnapi rajtot?

Sajnos Martinék, majd egy gyorsaságival később Csomós Mixiék csúsztak le az útról, sajnálom őket, jókat meccseltünk egymással!

Bár magasan nyertétek a kupát és a kategóriát, mégsem tűntél elégedettnek a célban.

Nagyon örültem az elért eredménynek, csak kellet egy nap hozzá, hogy igazán az enyémnek érezzem! 🙂

A Nyíregyháza Ralin megszerezhető egy taktikus versenyzéssel a bajnoki cím?

Nem könnyű erre válaszolni! Technikai sport lévén előfordulhat, hogy nem szerzek pontot, de nem kell feltétlenül minden kanyart elvállalni, ami azért nem rossz dolog a novemberi időjárásban.

Comments are closed.