Maradni, vagy menni?

A Bencs testvérek is elkezdték a 2019-es bajnokság küzdelmeit az évadnyitó Eger Ralin, de Zoltán elmondása szerint még nincs kizárva, hogy külföldi versenyek felé veszik az irányt idén. 

Milyen tervekkel kezdtétek az idei Rallye2-es bajnokságot?

– Szeretnénk a kategóriánkban dobogón végezni és abszolútban az első 15 autó között lenni, ebben a szerintem igencsak megerősödött Rallye2-es mezőnyben.

Az év elején még annak is volt realitása, hogy kipróbáljátok magatokat a határainkon túl is.

– Ez még mindig nincs kizárva. Úgy beszéltük, hogy megvárjuk az első két futamot és meglátjuk, hogy mit is szeretnénk. Maradni, vagy menni? 😁

Kívülről úgy tűnt, hogy egy problémamentes versenyt sikerült teljesítenetek az Eger Ralin.

– Örülök, hogy így látod, de ez sajnos nem teljesen igaz. Némi technikai gondunk azért volt, visszatért a tavalyi Salgó Ralin előjött rejtélyes sebességfokozat kidobálás, ugyanis balos kanyarban a második és negyedik sebességet kidobálja, ha nem tartom a váltókart. Pedig verseny előtt revíziózva volt és minden a helyén van a felfogatások tekintetében.

Nektek is gondot jelentett a szuhai gyorsasági szakasz teljesítése?

– Hát szó mi szó, elég kemény volt, kapott az autónk alja rendesen, még így is, hogy próbáltam finoman bánni vele és sokat el is spóroltam. Szerintem gyorsabban is át tudtunk volna jönni rajta, de ez már a múlt.

Az 5-ös kategória második helyét sikerült megszereznetek és az abszolút tízbe kerülés is kettő másodpercen belül volt hozzátok.

– Teljesen meg vagyok elégedve az eredményünkkel, hiszen mi egy gr N csoportos autóval megyünk az 5-ös kategóriában és abszolútban pedig igen komoly P12-es kocsik vannak, ezt nézve, szerintem jó helyen vagyunk.

Következik a Miskolc környékén rendezendő hazai versenyetek, ahol akár az abszolút tízbe is be lehet férni.

– Mindenképpen szeretnénk helyt állni a hazai futamon és tényleg jó lenne az első tízben autózni ebben a mezőnyben. Sok a jó versenygép, ügyes fiatal pilótákkal és navigátorokkal. Tavaly sikerült abszolút hatodiknak célba érni, valami hasonlót szeretnék, de a cél, még mindig a célba érni!

Borsod Race Media Kft., Univer-CAR Kft., Anetis Mérnökiroda Kft., Metal Sound Kft.

Comments are closed.