ORB

Majdnem sírva fakadtak, de ilyen a rallye

Nagy lendülettel kezdte a Székesfehérvár Ralit a Big Push Rallye Team testvérpárja, de sajnos a hetedik gyorson a technika úgy gondolta, itt a vége… Baumgartnerék szomorúan búcsúztak a versenytől, hiszen a kategória második helyén álltak. Balázzsal beszélgettünk a verseny után. 

Újra két Baumgartner egy autóban!

– Ez így az igazi! Tesóm kisebb fájdalmak mellett, de vállalta a Fehérvár Ralit. Ikrek lévén 100% a bizalom köztünk.

Az első napon nagyon magabiztosan, jó tempóban autóztatok.

– Azt is lehetne mondani, hogy felkészültünk, bár mesterünk Vincze Marci nyúzott minket, hogy jók legyünk. 🙂 Ha mindent betartottunk volna, akkor még jobb eredményeket érhettünk volna el, de minden jól alakult szombaton, az autó is jó volt. Nagy boldogsággal tértünk nyugovóra este. 

Vasárnap viszont az első csákberényi gyorson majdnem baj lett…

– Igen, az egyik balost padlónak írtuk a pályabejáráson és egy kicsit nagyobb tempóval érkeztünk oda a versenyautóval, mint a tréninggel… Öt telin majdnem sok volt, de kimozogtuk… 🙂 

Kategória harmadik helyen álltatok, amikor…

– Igen, sajnos még hat gyors volt vissza a versenyből… Feltettük az új gumikat, Marci állított a futóművön, szóval gyorsabban szerettünk volna menni, hogy a második hely meglegyen. Nem sikerült… A rajt után eltörtek a féltengelyek…  Nem is hittem el. Tesóm majdnem sírva fakadt, de ilyen a rali.

Mennyire bosszant ilyenkor a verseny feladása, amikor is egy dobogós helyet veszítettetek el önhibátokon kívül?

– Hát bosszant, mert sok munka volt a felkészülésben és mióta Berényi Laciéknál megyünk, nem volt semmi technikai hiba. Miskolcon a MOL nem szerette volna, hogy menjünk, most meg a féltengelyek… 🙁

Szűk kettő hét múlva a Veszprém Rallye következik. Láthatjuk a Baumgartner testvéreket az év második murvás versenyén?

– Tesóm biztos nem ül be mellém, azt még nem bírná a háta. Kicsit kedvtelen vagyok emiatt, de még meglátjuk mi lesz. Szeretnénk ott lenni, de nem minden áron! 🙂 Hatalmas köszönet Vincze Marcinak a tökéletes felkészítésért és a technikai beállításokért! Valamint a  BERENYIRACINGNEK a kocsiért. Legközelebb találkozunk! Comments are closed.