Majd legközelebb jobb lesz!

Megújult autóval vágott neki az idei Rallye2-es bajnokságnak a Godó Tamás, Tóth Szabolcs páros. Az Eger Rallye nem volt kalandmentes a páros számára, de ennek ellenére jó eredménnyel zárták a versenyt. Tamással beszélgettünk a verseny után.

Elkezdődött Egerben az idei Rallye2-es bajnokság. Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

–  Igazából semmi nagy tervünk nem volt az első versenyre, csak visszaszokni a versenyzésbe és jól érezni magunkat, autózni egy jót és lehetőleg egyben célba érni.

Megszépült az autó is! 🙂 

– Igen, új ruhát kapott a paripa. Nem csak a megújulás volt a cél, hanem készülve a nyári versenyekre, talán szerencsésebb lesz ez az új szín, mint a fekete és talán nem lesz 60 fok a kocsiban csak 50! 😀

Az első pár gyorsaságit egy kicsit mintha átaludtátok volna és még egy lassítót is sikerült szétbontanotok…

– Valóban egy kicsit álmosan kezdtünk, valahogy nem volt meg a kellő hangulat. Hideg is volt, csúszkáltunk is, igazából a gumink sem volt a legjobb erre az időre, de erre a pár reggeli gyorsaságira nem akartunk külön gumit venni, inkább egy kicsit óvatosabbak voltunk. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, 😀 de leginkább a pontatlan itiner miatt egy kicsit közelebb volt a siroki gyorson ez első lassító, mint azt vártuk, így már nem sikerült féktávot venni Inkább a kisebb rosszat próbáltam választani, egyenesen átromboltunk a két sor gumin. Ami a jó célzásnak köszönhetően nem ütötte ki alólunk a futóművet „csak” a kartervédőt hajlította meg és egy kicsit a hátfalat, na meg VFTS-ről lévén szó természetesen az első spoiler sem úszta meg a dolgot fénysérülés nélkül, de a szituációhoz képest olcsón megúsztuk a dolgot.

A verseny második felére viszont mintha megtaláltátok volna a tempótokat.

– A második, harmadik körben mondhatni kezdtünk magunkra találni, kezdtük élvezni a versenyzést. Próbáltuk a saját tempónkat autózni és már nem kockáztatni semmit, de ez a rész már tetszett! 😀

Ha nincs a lassítók átrendezése miatt kapott időbüntetés, az abszolút húszban végezhettetek volna.

– Meg ha az utolsó gyorsasági nem lett volna a fél mezőnynek etap. De az autósportban sincs értelme a HA-val kezdődő mondatoknak, úgyhogy erről ennyit. 😀 Inkább azt mondom, hogy majd legközelebb jobb lesz!

Három hét múlva következik a Miskolc Rallye. Mit vársz a borsodi versenyen magatoktól?

– Mindenképpen szeretnénk gyorsulni önmagunkhoz képest is és szeretnénk közeledni a kategória elejéhez, de mint mindig a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat az autóban.

Szeretnénk megköszönni Borbereki Csabának és csapatának az autó felkészítését és a szervizelést!

 

Comments are closed.