ERC

Magyar sikerek az ERC ciprusi viadalán

Tekintsünk vissza a Rally Európa Bajnoság legutóbbi versenyére, ahol ismét magyar sikereknek örülhettünk.

Mint már megszokott ismét visszatért az EB mezőnye Ciprusra. A brutális köves és nagyon poros pályáiról híres verseny most sem okozott csalódást.
Alexey Lukyanuk kezdett a legsebesebben, de ez csak a 4. gyrosaságiig tartott, ahol ismét átrendezte a Fiesta kinézetét. Ha így folytatja, hiába lesz gyors, a bajnoki cím elúszhat a fehérorosz páros számára.        Nasser AL Attiyah vette át egy pillanatra a vezetést. A hatodik gyorstól ismét helycsere az élen, a Skoda motorsport támogatott finn pilótája Nordgren vette át a stafétát. Szépen menetelt, de a 9-es gyorson tetőre vágta a Fabiát. Görögország után ismét búcsúzott az élmezőnyből a finn.

A helyi skodás Galatariotis vette át a vezetést az összetettben, majd ismét Nasser került előre a 12-es gyorsaságin. Az igazi dráma az utolsó gyorson jött a katari páros számára. Defektet kaptak és visszaestek a negyedik helyre.

Ezzel Galatariotis nyerte hazai viadalát.
Másodikként a végig stabilan versenyző Bruno Magalhaes futott be, aki ezzel a teljesítményével vezeti a bajnokságot.

Nasser-ék balszerencséje mégis örömet hozott a számunkra hiszen az addig negyedik helyen autózó Herczig Norbi előre lépett egyet, ezzel megszerezte második abszolút dobogóját és harmadik abszolútban az EB-n.

Nasser lett a negyedik és egy török páros Avcioglu – Korkmaz kettős fért be az abszolút ötbe.

Botka Dávid a kanári szigeteken ment utoljára ahol kiállni kényszerült. Mint megtudtuk fülgyulladás miatt volt kénytelen feladni azt a viadalt és ki kellett hagynia az Acropolis rallyt. Szerencsére Dávid már jól van és visszatért a mezőnybe. Mesterházi Márkkal és a Skoda Fábia r5-el a hetedik helyen végeztek.

Az ERC3-ban is örülhettünk , hiszen Bereczki Norbi és Géczy Tomi egy N-es Suzuki swifttel kategória harmadik helyén értek célba. Megelőztek két DS3 R3T Max-ot és egy 208 R2-öt. Azt hiszem ezt nem kell tovább firtatni.

Gratulálunk mindhárom magyar párosnak!

A verseny végeredménye:
1. Galatariotis Skoda Fabia R5
2. Magalhaes Skoda Fabia R5 +0,6
3. Herczig Skoda Fabia R5 +1:21,4
4. Al-Attiyah Ford Friesta R5 +2:27,0
5. Avcioglu Skoda Fabia R5 +3:05,7

A bajnokság állása a ciprusi futam után:
1. Bruno Magalhaes Skoda Fabia R5 98 pont
2. Alexey Lukyanuk Ford Friesta R5 83 pont
3. Herczig Norbert Skoda Fabia R5 62 pont
4. Simos Galatariotis Skoda Fabia R5 50 pont
5. Nikolay Gryazin Skoda Fabia R5 30 pont

A bajnoság következő állomása a Róma Rally Július 20-22.

Képek: fiaerc.com

Comments are closed.