Magyar eRally Országos Bajnokság – Szabó Zoltán R5-ös menő a virtuális világban

Ezen a hétvégén már a negyedik versenyénél jár a Magyar eRally Országos Bajnokság, de most a második versenyre tekintünk vissza, ahol is az R5-ös kategóriában három igencsak tehetséges versenyző feszült egymásnak a győzelemért. 

A bajnokság második versenyén nagy harc volt Hangodi Bendegúzzal és Gutai Marcival – kezdi az élménybeszámolót Szabó Zoltán. Nagyon nyomni kellett minden gyorson, hogy az ember versenyben tudjon maradni velük. A harmadik gyorson volt egy hibám és csak a szerencsének köszönhetem, hogy nem estem ki. Ez eléggé bennem maradt utána a második körre is… A negyedik gyorsaságit elóvatoskodtam, az ötödiken pedig ezt követően próbáltam javítani, aminek egy megforgás lett a vége. Végül a hatodik gyorsra megráztam magam és egy valaha futott egyéni legjobbat sikerült összehoznom.”

“Másnap folytattam a maradék hat gyorsaságit, ahol az első körben eső várt minket. Mivel nem régóta megyek a Polo GTi R5-el, így nem nagyon vannak beállításaim hozzá. Konkrétan az első MNASZ eRally versenyen vezettem a kocsit először. Korábban mindig a Fiestával mentem, de a Virtuális Eger Rally után kicsit kipróbáltam több autót is, és a Polo-t kicsit kényelmesebbnek éreztem már kezdettől fogva. A második napra az esőre így sokat kellett állítgatni, hogy megtaláljam a ritmust, de azt hiszem még mindig maradt benne. Főleg az utolsó gyorsot spóroltam el nagyon, ahol a kopott esőgumikon kellett száraz aszfalton mennünk. Ráadásul egy jó hosszú gyorson. Meglepetésemre itt mind a három gyorsot megtudtam nyerni és egy aránylag kényelmes előnyt kialakítani.”

1. Szabó Zoltán (Volkswagen Polo GTI R5) 56:08.965

“Az utolsó körben még további kettő gyorsot tudtam nyerni. Nagyon szoros küzdelem volt a srácokkal. Sokszor három-négy tized különbségek döntöttek egy-egy gyorsaságin. Szeretnék gratulálni nekik és nagyon élvezem, hogy ennyire komolyan nyomják ők is! 🙂 Nagyon várom, hogy a valóságban is mehessünk végre. Most viszont sajnos csak itt lehet…”

2. Hangodi Bendegúz (Peugeot 208 T16 R5) +47.766

3. Gutai Marcell (Volkswagen Polo GTI R5) +52.675

Kövesd élőben a Magyar Országos eRally Bajnokság futamainak alakulását a hauserresults.hu oldalon!

Comments are closed.