Magyar eRally Országos Bajnokság – Az első élmények

A Rally Szakági Bizottság elindította a múlt hét folyamán, a Magyar eRally Országos Bajnokságot a Dirt Rally 2.0 platformon. A nevezőknek hat kategóriában, négy héten keresztül, négy versenyen van lehetőségük bizonyítani maguknak és egymásnak. A következő hetekben megszólaltattunk pár versenyzőt az “otthon versenyzés” élményeiről. 

Kovács “Pici” Krisztián: Hirtelen felindulásból jött, hogy csatlakozok a Magyar eRally Országos Bajnoksághoz. Régebben szimulátoroztam a Richard Burns Rally nevű játékkal. Most vettem egy Xbox-ot meg a legolcsóbb kormányt hozzá, a Zsiguliból kivettük a jobb oldali ülést és már kezdődhetett is a verseny! Mivel nulla tapasztalatom volt a játékkal az autók és a pályák terén, így megpróbáltam úgy menni, hogy minden gyorson mentem előtte háromszor aztán nyomtam az élest. Sajnos többször tévesztettem emlékezetből versenyzéssel, így jócskán hibáztam. De összességébe tetszett nagyon a futam! Az eredménnyel elégedett vagyok, ahhoz képest milyen felkészülés van mögötte… A következő megmérettetésre megpróbálok több időt rászánni! 

 

Szőnyi András: Sziasztok! Üdvözlöm az olvasókat. Először is szeretném megköszönni a lehetőséget az interjúra, és szintén szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy az online pályákon összemérhetjük a tudásunkat ebben a viszontagságos időkben is. Maga a verseny ötlete, lebonyolítása nagyon jó, tetszik, hogy kategóriákra van bontva a mezőny. Habár nem tudom miért, de csak ketten neveztünk a Historic kategóriába, Hoffer Zsolti és én… Összességében jól érzem magam a volán mögött, jól szórakozom. Mindig izgalmas élő emberek ellen csatázni, még ha különösebb tétje nincs is, akkor is teljesen rá kell fókuszálni.
Maga a játék nem a szívem csücske, de maximálisan megértem a döntést amiért ezt választották, hogy a sok konzolos játékos is bele tudjon csatlakozni a csatározásokba. A virtuális “Eger Rally” előtt töltöttem le, és kezdtem el vele játszani, és mondhatjuk, hogy nagyon nem megy a többiekhez képest. Nem tudom mi a baj, valahogy nem találom a megfelelő ritmust, vagy szimplán több gyakorlás kéne. A videómat megnézve, több embernek szemet szúrt, hogy sokat késik a játékban lévő kormányelfordulás a valós kormány elfordításhoz képest. Nem vagyok szakértő, hogy ennek ilyennek kell-e lennie, vagy sem. Próbálok rájönni mi az oka ennek, és magam is próbálok minél többet fejlődni, mert eddig többet voltam az árok szélén mint az úton… Legalább az irány adott, lehet fejlődnöm. Ha a valós versenyzéshez most jelenleg nincs is lehetőség, akkor itt törekszem minél gyorsabbnak lenni.

 

 

Gutai Marcell egy pár képet küldött a versenyéről. 

Kövesd élőben a Magyar Országos eRally Bajnokság futamainak alakulását a hauserresults.hu oldalon!

Mindenki készüljön fel a második fordulóra! A helyszín: Baumholder, Germany (DLC) Időpont: 2020.04.09.

Comments are closed.