Magabiztos bronzérem Egerből

Jánosa Ákos a tavaly megszerzett bajnoki cím után külföldön szerette volna magát kipróbálni az idei évben. Az élet úgy hozta, hogy 2019-ben is a Peugeot 208 Kupában láthatjuk őt versenyezni, új navigátorával Szőke Tamással az oldalán. 

A tavalyi év bajnoki címe után az volt a terv, hogy külföldön fogsz versenyezni, aztán most indultál Egerben egy számodra új, viszont kicsit sem ismeretlen navigátorral.

– Tervben volt, hogy az Európa Bajnokság (ERC) három vagy négy futamán állunk rajthoz 2019-ben, de nem úgy alakult és Szőke Tamással végül is a Rallye1 (Peugeot 208 Kupa) versenyeit és a római ERC futamot választottuk.

Mondhatjuk, hogy fel kell kötni azt a bizonyosat, ha megakarod védeni a címedet.

– Határozottan kijelenthető, hogy a népesebb Peugeot 208 Kupa 2019-ben nagyon jó versenyzőkkel egy nagyon jó sorozattá nőtte ki magát! Valóban nagyon gyors pilótákkal kell megküzdenie az embernek már azért is, hogy az első háromban legyen, pláne ha nyerni is szeretne!

A pénteki nap egyetlen gyorsasági szakaszán és a szombati első gyorsaságin egy kicsit még rozsdásan mozgott az “oroszlánotok”.

– Nem az „oroszlán” volt a rozsdás hanem én. 🙂  A teszten nem sikerült annyit autóznom, hogy rögtön gyors legyek, és egy kicsit elspóroltam az elejét!

Szuhán viszont már “megráncigáltátok az oroszlán bajszát”.

– Versenyautóval szerintem szenzációs gyorsasági volt, és nekem jobban fekszenek a technikásabb dobálósabb szakaszok.

Szauer Gergő hibája után a harmadik helyen találtátok magatokat, amit a verseny végéig meg is őriztetek.

– Egy darabig a második helyen is álltunk, de az esti Szuhai gyorson utolértük az előttünk rajtolót, és a nagy porban mögötte autózva benne maradt szerintem körülbelül tíz másodperc, ami nem jött jól ebben a szoros mezőnyben, így a harmadik helyre csúsztunk vissza. Vasárnap próbáltuk kicsit gyorsulni, de már nem tudtunk feljebb kapaszkodni!

Egy verseny után érzitek, hogy hol tudtok majd gyorsítani a “csomagotokon”?

– Azt gondolom, hogy kezdtünk Tomival „egymásra” hangolódni a verseny második felében! És szerintem ahogy jobban megismeri az R2-es autót, úgy a segítségével tudunk még gyorsulni egy kicsit!

Reklámpartnereink: D Safety Engineering & Consulting Kft. – Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. – Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Gyopár 2000 Kft. – Fémmegmunkálás; Artiger Kft. – Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. – Tengeri konténerszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Tétény-Ker Kft. – Épületgépészet, Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. – Porfestés-Szemcseszórás; Triskelion Group Kft – Autóalkatrész Kereskedelem; Duna Logistic Kft. – Szállítás, Raktározás; ECS Hungary Kft. – Építőipari kivitelezés; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. – Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; Szatmári Kft. – Épületgépészet; Consult Team Kft.; Ferro Press Kft. – Fémipari szolgáltatás; Signal Print Kft. – Nyomdaipar; GPR & PARTNERS Kft. – Tanácsadás; Decran Hungary Kft. – Húsfeldolgozás; Ecover Global Trade Kft. – Húsfeldolgozás; Ali-Transport Kft. – Áruszállítás; Pedro 2006 Kft. – Áruszállítás; Inker Bt. – Áruszállítás; Simon Zoltán E.v. – Áruszállítás;

Comments are closed.