WRC

Mads Ostberg már teszteli a Citroent

Mads Ostberg a Rally Világbajnokság hátralévő versenyein újra a Citroen csapatát erősíti. Kris Meeke-t a csapat több komoly baleset után elbocsátotta.

Ostberget jól ismeri a Citroen, hiszen 2014. és 2015. folyamán már állt a csapat alkalmazásában, és csak azért került ki a csapatból, mert az átállt arra, hogy három autót indít a bajnokságban.

Ez fantasztikus hír számomra, nagyon boldog vagyok, hogy a szezon hátralévő részében versenyezhetek. Nem számít, milyen körülmények között jutottam autóhoz, örülök, hogy újra itt vagyok.” – kezdte Ostberg.

Ostberg egyedül a spanyol versenyt lesz kénytelen kihagyni, ezen Sebastien Loeb vendégszerepel majd a csapatnál, ezzel teljesítve az általa vállalt idei harmadik versenyét.

“Idő kell, hogy alkalmazkodni tudj egy modern WRC-hez, a tempó nagyon gyors, de most már van időm, hogy együtt dolgozzak a csapattal. Kényelmesen éreztem magam a C3-ban Svédországban, de akkor egy kicsit küzdöttem vele a havon.” – folytatta a versenyző.

A Citroen teljes joggal adott bizalmat Ostbergnek, aki a legutóbbi hat versenyén mindannyiszor célba ért. A versenyző máris csatlakozott a csapathoz, és együtt teszttel Craig Breen-nel.

Korábban nem ismertem Craig-et, de nagyon könnyű vele együtt dolgozni. Nagyon kedves srác, és nem mindenhol ilyenek az emberek egymással világon.” – zárta mondanivalóját Ostberg.

A versenyzők ezen a héten kezdik meg a felkészülést a németországi versenyre Saarbrücken környékén.

Készítette: http://www.pintiracing.hu/

Videó: LiveRacingTV24

Comments are closed.