ERC

Lukyanuk ismét győzött

Alexey Lukyanuk magabiztosan győzött az idei második Európa bajnoki versenyen, a Kanári-szigetek rallyn,  Herczigék éppen lecsúsztak az abszolút 10. helyről, Botkáék kiálltak, Érdiék magabiztosan nyerték az ERC 2-t.

Az Európa bajnokság második versenyét a különleges aszfaltjáról híres Kanári-szigeteken rendezték. Az aszfalt attól speciális, hogy vulkáni kőzetet tartalmaz, nagyon sima, ellenben elhasználja a gumikat, ezért fontos volt, hogy a pilóták milyen gumikat választanak. Az első versenyt megnyerő Alexey Lukyanukot itt sem sikerült legyőznie senkinek, közel egy perccel vezetett a mezőny előtt, aminek eredményeként magasan vezeti az Európa bajnoki ponttáblát.

Másodikként szintén egy orosz páros ért célba, Nikolay Gryazin és navigátora Fedorov Yaroslav, mellyel a fiatal orosz megnyerte a U28 kupát. A dobogó harmadik fokára Fabian Kreim német pilóta futott be, szintén Skoda Fabia R5-el. Fabian azonban sajnos az utolsó időellenőrzőben kikésett, így hátrébb sorolták, helyét a Hyundai i20 R5-el versenyző José Suárez szerezte meg. Az ötödik helyre egy második versenyét teljesítő fiatal francia pilóta, Pellier Laurent érkezett Peugeot 208 R5-el, akit örömmel töltött el, hogy ilyen eredményt sikerült elérnie.
Grzyb, Magalhaes, Ares, Fuster és Brynildsen fért be az első 10 második felébe.

Magyar párosaink közül a Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettős sokáig az első 10 között versenyzett, de a 13. gyorson szerzett jobb első defekt miatt csak a 13. helyen végeztek.

Botkáék egészségügyi problémák miatt kényszerültek feladni a versenyt.

Érdi Tibor és Papp György szenzációsat autóztak, szinte az összes szakaszt megnyerték, így több mint 6 perccel vezették a versenyt kategória társaik előtt. Tibiék ezen a versenyen már a saját autójukkal tudtak rajthoz állni, nem kis sikerrel. 

Képek: fiaerc.com

Comments are closed.