WRC

Loeb reggel átvette és még tartja vezető helyét

A címben említett reggel természetesen Mexikóban értendő, hiszen magyar idő szerint fél négykor kezdődött a nap  Guanajuato-ban.

Úgy tűnik a Dakaros évek nyomot hagytak Loeb-ben, a 30 kilométernél hosszabb pályák nagyon fekszenek a pilótának, hiszen a mai első szakasz is hasonló távot kínált és újra a BOSS futotta a legjobb időt. Átvette a vezetést és az eddigi három szakasz után vezető helyen érkezett a nap közbeni szervizbe.

A másik Sebastien is egyre inkább magára talál, kétszer második helyen futott át a fotocellán, egyszer pedig  szakaszt is nyert. Az ötödik helyről a harmadikra ugrott fel. Ehhez kellett az is, hogy a tegnap este még dobogón álló Tanak kiálljon. Az autója kb 20 lóerőssé vált, nem igazán tudta megmondani mi lehet a probléma. Nem a Toyoták versenye ez. Az első napon Latvala technikai hiba miatt állt, Lappi pedig árokba esett és feladta. Ma visszaálltak és részsikerekben jól állnak, mindkét pilóta futott már harmadik szakaszidőt.

A reggel még vezető helyről rajtoló Sordo nem azt a teljesítményt hozta amit elvárt magától. Másabb jellegűek voltak ezek a pályák mint az előző napon és kevésbé feküdtek neki. A kör utolsó gyorsaságija már jobban telt, és úgy érezte kezd visszatalálni a tempójához és lemaradása csupán 2,9 másodperc Loeb-höz képest. 

A Citroën másik pilótája Meeke próbálkozik, de lehet túl görcsösen szeretne zárkózni és folyamatosan hibázik. A 12. szakaszt ő nyerte ami bizonyítja versenyképességét, de az utána következőn kétszer is olyan szituációba keveredett ahol értékes másodperceket veszített. 

Eredmények 13 szakasz után
1. Loeb Sébastien – Elena Daniel Citroën C3 WRC 2:34:48.5
2. Sordo Dani – Del Barrio Carlos Hyundai i20 Coupe WRC
3. Ogier S. – Ingrassia J. Ford Fiesta WRC +15.5
= Meeke Kris – Nagle Paul Citroën C3 WRC +15.5
5. Mikkelsen Andreas – Jæger A. Hyundai i20 Coupe WRC +1:05.2
6. Neuville Thierry – Gilsoul N. Hyundai i20 Coupe WRC +4:08.6
7. ……Tovább

A folytatásban…

 

Comments are closed.