ORB

“Lett volna egy igazi ORB futam a mi utcánkban.”

Órai Balázs nagyon sajnálja a számára hazai verseny elmaradását és többedmagával becsapottnak érzi magát az elmaradt Budapest Rali miatt…Milyen érzések kavarogtak benned, amikor értesültél a Budapest Rali elmaradásáról?

Nekem személy szerint óriási csalódás volt, hogy elmaradt a futam, mivel én Pilisvörösváron élek és végre lett volna egy igazi ORB futam a mi utcánkban. (Mivel a szervizpark, parc fermé, technikai átvétel stb., mind abban az utcában lett volna, ahol az Oriol-Motor Kft megtalálható). Naponta rengetegen állítanak meg, hívnak fel, hogy hogy történhet ez meg… Itt a környéken rengetegen készültek a futamra, tuti óriási tömeg lett volna… Fischer Danival szinte napi kapcsolatban voltunk (ő intézte volna a rendezőnek a pilisvörösvári ügyeket), szerintem őt is becsapták, pedig rengeteget dolgozott, hogy a pilisvörösvári események flottul menjenek. Rengetegszer hívtam, hogy minden rendben van-e az engedélyekkel, mivel lehetett ezt-azt hallani már előzőleg is, de ő megnyugtatott, hogy a rendezőnek minden engedélye megvan, ne izguljak és nyugodtan készüljek a versenyre. Őt is, mint mindenkit megvezettek, most derülnek ki a dolgok, hogy soha nem is volt valós engedélye a rendezőknek, se a rendőrségtől, sem a környezetvédőktől… Én személy szerint csakis a rendezőt okolom, hogy ennyi embert becsapott!

Közzétette: Zsuzska Ó-t – 2017. szeptember 1.

Látsz rá esélyt, hogy az idei évre kiírt hátralévő kettő verseny (Budapest, Mecsek) meg lesz rendezve? 
Szerintem lesz még két verseny, sőt a Mecsekkel nem is hiszem, hogy probléma lesz, de valószínű az elmaradt Budapest Ralit valami “fapados” versennyel fogják helyettesíteni.
Sárisápon teszteltetek szerdán. Ez a teszt mindenképpen be volt iktatva a programotokba, vagy a budapesti verseny elmaradása miatt teszteltetek? 
Persze, ez is a felkészülés része volt, mivel már le volt szervezve, legalább autóztunk egy picit.
Eredményesen sikerült beállítani az autót?
Ez a teszt inkább arról szólt, hogy magamat hozzam formába. Olyan igazán sokat nem tudtunk menni, körülbelül 20-25 kilométert, mert tesztre való kuplung volt az autóban és az megadta magát. Ezért elhatároztuk magunkat, ha már elmarad a verseny szombaton szeptember 2-án egy nagy tesztet csinálunk ismét Sárisápon, ahova meghívtuk a szponzorokat, ismerősöket és legalább őket megpróbálom kiengesztelni az elmaradt versenyért.
Egy pár mondatban hogyan összegeznéd az idei éveteket?
Harmadik helyen állunk a bajnokságban (ORC abszolútban.) ezt mindenképp jónak ítélem, főleg, hogy egy versenyen el sem indultam, egy versenyen végigmentem, de a célba már nem jutottam el, így öt verseny után nem panaszkodhatok. (Budapest Ralira is 29-en neveztünk az ORC-be). Amiben még fejlődnöm kellene, hogy minden versenyt azzal kezdek, hogy jól elóvatoskodom az első pár gyorsot, a végéig meg rohanok az élmezőny után… (Körülbelül minden versenyünk erről szólt.), habár Veszprémben is így kezdtünk, de már nem volt akkora a lemaradás, mint az előző versenyeken.
Ha november végén megkérdezem majd tőled, hogy hogyan értékeled az év utolsó két versenyét…
Remélem jobb hangulatban találsz majd, még ha a hangulatomat nem is az eredmények rontják el, hanem inkább az elmaradt hazai verseny…
Comments are closed.