LETT-esztelve

Korán indult az Érdi Rallye Team 2018-as verseny szezonja, ugyanis a január 19-20. között megrendezett lett-észt bajnoki futamon (Rally Alūksne) öltötték magukra idén először a tűzálló overállt. Ifjabb Érdi állandó navigátorát erre az alkalomra a magyar bajnokságban versenyző Vrezgó Balázsra cserélte. Az autó márkája idén is a jól ismert Mitsubishi Evo X, amit a helyi bajnokcsapat – a Vorobjovs Racing – biztosított.
 
A versenyt megelőző két napban egy 75 km-es teszten vett részt a csapat, amelyen Tiborék közelebbi kapcsolatba kerülhettek az autóval és a szöges gumi használatával. A teszt pályák különbözőek voltak; tempós, ugratókkal tűzdelt, hóval borított fagyott murva.
 
Ifjabb Érdi összegezte a hétvége történéseit: „A versenyre az időjárásnak köszönhetően megérkezett a hó, bár a bő 100 versenyző páros hamar letakarította a felszíni hóréteget, így a jeges murván a gumijaink rohamos mértékben elhasználódtak. Bár az első éjszakai gyorsasági harmadik kilométerében egy jobb háromban rögtön sikerült túlcsúszni, szerencsére az autónak nem lett semmi baja csak a stopperóra bosszulta meg a történteket.

 

Elképesztően élvezetesek a lettországi pályák, a helyi pilóták pedig nagyon jól alkalmazkodnak a számomra szokatlan körülményekhez. Szerettem volna abszolútban a legjobb 8-ban lenni, de nem eszik olyan forrón a kását. Ezek a fiúk kortól függetlenül mind vér profik, így azt gondolom, hogy ilyen körülmények között egy sértetlen autóval célba érni is nagy eredmény. A világ elit pilótái többnyire ezeken a pályákon tanultak meg gyorsan menni, ezért azt gondoljuk, hogy ez a legjobb hely a képességeim fejlesztésére. Az autó egész hétvégén szenzációsan tette a dolgát, hamarosan megkapjuk a beállításaikat is. Janis vezetési tudásából megpróbáltam minél többet elsajátítani, amit remélem az ERC versenyei alatt kamatoztatni tudok!”

 
 

 

A csapat a Rally Alūksnén az összetett 13. és a kategória 5. helyét szerezte meg. Köszönjük partnereink támogatását!
 

ÉRDI RALLYE TEAM

Comments are closed.