Lejjebb adtak az elvárásokból

Órai Balázs és Vrezgó Balázs az idei évben nem sok versenyen indult eddig, viszont a Veszprém Ralin már rajthoz állt a páros. Balázs elmondása szerint az ORC eleje messze van tőlük, ezért lejjebb adott az eddigi elvárásaiból, magával szemben. 

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

– Mivel nem indulunk egész évben, így csak annyi az elvárás, hogy jól érezzük magunkat és egy jót kocsizzunk, ha lehet balesetmentesen, ami a Miskolc Ralin nem igazán sikerült.

A Veszprém Ralikon az elmúlt években mindig látványosan közlekedtél. Szereted ezt a talajtípust?

– Szeretek murván menni, mert nekem mindig is a murvás futam az igazi rallye feeling.

Mi történt veletek az idei versenyen?

– Mostanra az már kiderült, hogy nem tudok lépést tartani az ORC elejével, ezért most már magamban is lejjebb adtam az elvárásokból. Az első körben inkább csak bemelegítettünk és onnan akartunk gyorsulni, de a második Márkó-Jutason egy lengőkar elgörbült a bal hátsó futóműben, így a Nagylőtéren és Várpalotán csak lábujjhegyen közlekedtünk, nehogy nagyobb baj legyen. (Ekkor még csak azt sejtettük, hogy a bal hátsó kerékkel valami gond van, nem tudtuk, hogy „csak” egy lengőkar görbült.) Az utolsó kettő gyorsra a szerviz rendbe szedte az autót, ezért gondoltam jó lenne már egy kicsit közelebb végezni az ORC elejéhez, de egy defekt keresztül húzta a számításainkat, a gyorson kicseréltük körülbelül tizenhét perc alatt, ami nem túl jó idő, ezzel minden reményünk és esélyünk elszállt… Az utolsó gyorsot is lógó orral teljesítettük, de legalább célba értünk!

A nap végére eleredt az eső is. Mennyire volt zavaró az égi áldás az utolsó gyorsaságikon?

– Semennyire, mert mire mi mentünk a szakaszon az eső már talán el is állt, a murva magába szívta az esőt, tócsák meg nem alakultak ki.

Sikeresen célba értetek és az autó is egyben maradt. Elégedettek vagytok a hétvégével?

– A részeredményekre azt mondom, hogy elfogadható, de a tizenhét perces kerékcsere… Azt inkább hagyjuk.

Az idei évben láthatjuk még az Órai – Vrezgó párost versenyezni?

– Természetesen Nyíregyházán, az ERC futamon indulunk. Egy ekkora eseményt nem hagyhatunk ki! 

Comments are closed.