Leggyorsabbak a Ladások közt

Hodosi Gábor és Szoták Zoltán párosa sajnos nem sok versenyen tudott indulni az idei évben, de a Nyíregyháza Ralin (Rally Hungary) nyújtott teljesítményükön ezt nem lehetett észrevenni. A kicsit sem könnyű versenyen a legjobb Ladás páros lettek. Gáborral beszélgettünk a verseny után. 

A tavalyi Szilveszter Rallye után beszélgettünk utoljára. Mi történt veletek azóta?

– Egy szomorú Miskolc Ralin, illetve néhány kunmadarasi versenyen vettünk részt és nagyon vártuk az idei RallyLegendet, de ez a vírushelyzet miatt kimaradt sajnos, aztán el is jött a Rally Hungary idei futama.

A Rally Hungary érdemi része pénteken a RabócsiRingen vette kezdetét. Nektek mekkora feelinget nyújtott az első gyors?

– A késői kezdés után egy szerencsétlen defekt miatt piros zászlóval leintettek minket, így várakozáson aluli élmény volt.

Mi történt veletek a szombati nap folyamán?

– A szombati napra két célt is kitűztünk magunknak, az első, hogy célba érjünk, a másik, hogy jól érezzük magunkat. Mind a kettő sikerült és még kupát is kaptunk, hiszen az ORC P13-as kategória második és az ORC 2WD kategória második helyét hoztuk el.

Sikeresen teljesítettétek a versenyt, sőt a 13-as kategóriában a második helyezést is sikerült megszereznetek. Elégedett vagy a hétvégétekkel, mint a legjobb Ladás?

– Az autót sikerült jól felkészíteni, sikerült egy pontos itinert írni és így a Ladások közt a leggyorsabb lenni. Teljesen elégedettek vagyunk.

Melyik szakasz tetszett nektek a legjobban és melyiken gyűlt meg a bajotok az elemekkel?

– Egyértelműen a fónyi gyors volt a legjobb. Tele volt sárfelhordással, volt technikás és tempós rész is bőven, igazi zsigulis pálya, de a többi gyors is tetszett, úgy igazán egyikkel sem gyűlt meg a bajunk.

Nagyon bizonytalan az idei esztendő, sőt még a 2021-es év eleje is. Hogyan tudtok így készülni, mennyire nehéz a még megmaradó szponzorokat magatok mellett tartani?

– Az autót felkészítjük a következő rajtra és várjuk a Szilveszter Rallyt, reméljük, hogy a szigorítások ellenére sikerül megrendezni a versenyt.

Bízunk a támogatóink kitartásában és ezúton is szeretnénk megköszönni az idei együttműködést a Panel Centrum-nak, a Man Debrecen-nek, a Főnixlift-nek, a Szotcar Autószervíznek, a Honey shop Debrecennek, a szerviz csapatunknak és a családjainknak!!! És nem utolsó sorban az East Motorsport Kft.-nek!

Comments are closed.