Látványos farolásokkal búcsúztatták az óévet

Elsősorban saját magukat és a nézőket szórakoztatták 2019-ben Hodosi Gáborék, hiszen általában olyan versenyekre neveztek, ahol nem az volt az első számú szempont, hogy a stopper ellen küzdjenek.  Gáborral beszélgettünk az év végén rendezett 21. Szilveszter Rallye után. 

A tavalyi évben inkább a “buliversenyeket” részesítetted előnyben. KZ-salak, Legend és most utoljára a Szilveszter Rallye.

– Igen, tavaly tényleg olyan versenyekre jutottunk el elsősorban, ahol a nézőket és saját magunkat is szórakoztathattuk. Leginkább a Rally Legend versenyt élveztük, ahol nem hátráltatott bennünket semmilyen technikai probléma és nagy örömünkre sok magyar néző szurkolt nekünk a helyszínen. Azért is vettünk részt ezeken a versenyeken, mert az ORC-ben nem lehet utcai gumival menni.

A kategóriátokban (OF) az volt a fő szempont, hogy szórakoztassátok a Hungaroringre kilátogató nézőket. Sikerült a célt teljesíteni?

– A Szilveszter Rallye a Hungaroringen a zord időjárás ellenére ismét sok nézőt csábított ki, ahol a végén azt a visszajelzést kaptuk, hogy amíg tudtunk menni, mindenkinek tetszettek a látványos farolásaink.

Ezen a rendezvényen általában barátokat, szponzorokat autóztatnak a versenyzők. Nálatok is így történt?

– Ebben az évben nem a szponzorok és barátok ültek be mellém, hanem Szoták Zolival, a navigátorommal jöttünk és próbáltuk az elmaradt nyíregyházi kilométereket pótolni több-kevesebb sikerrel.

A szombati nap folyamán gond nélkül tudtatok körzőzni?

– A szombati nap műszaki szempontból teljesen rendben volt, egy csavart sem kellett meghúzni az autón. A közönséget aznap azzal is szórakoztattuk, hogy a látványos körzőzés során a kocsi jobb popsijával vettünk egy enyhe érintőt.

Másnap viszont hamar fel kellett adnotok a versenyzést…

– Nagy sajnálatunkra az aznapi versenynek csak a felét tudtuk teljesíteni, pedig addig minden nagyon jól ment. A második gyors végén, az utolsó kanyarban váratlanul ismét megadta magát a technika.

Van arra esély, hogy 2020-ban több versenyen láthassanak a Lada fanok?

– A szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy kilátogattak a versenyeinkre. Terveink már vannak 2020-ra, de még nem tudjuk biztosan, hogy melyik versenyeken indulunk, de ha rajtunk múlik, az biztos, hogy az idei Rally Legendnek újból nekivágunk.

Köszönjük a támogatást a családjainknak, hogy nélkülöznek bennünket a versenyhétvégéken. Köszönjük a szervizeseknek az egész éves munkájukat, nélkülük ez nem működne. Továbbá köszönjük az eddigi és jövőbeli szponzorainknak a támogatást: Szotcar, Mini Bandi, Armolan, Nomega, Főnixlift, Mandebrecen, Láng Autóalkatrész.

Comments are closed.