Látványból nem lesz hiány! | Vár ránk a bajnokság – 2020

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. A mostani részben a Rallye3-as mezőny egyik legnépszerűbb, legaktívabb versenyzőjével, Kóka Tamással beszélgettünk. 

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

A tavalyi évet a vártnál jobban zártuk, hiszen az év elején nem gondolkodtunk a bajnokság megnyerésében, így kicsit csalódottak voltunk, hogy az utolsó versenyen kiestünk, így úszott az A1,6 kategória országos bajnoki címe….

Számotokra melyik volt a 2019-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

Talán Porrogszentkirályt emelném ki a többi siker mellett, új pálya volt nekünk, új körülményekkel kellett megbarátkoznunk, de minden percét élveztük a versenynek. Kicsit sajnáltam, hogy ilyen kevés gyorsasági szakasszal lett megrendezve, pedig egy nagyon jó pálya.

A tavalyi év legnagyobb “kalandja”?

Az is Porrogon történt. A harmadik gyorsaságin megpróbáltam mindent vagy semmit alapon menni, ennek az lett az eredménye, hogy kétszer is árokba kötöttünk ki, de így is sikerült behúzni azt a gyorsaságit. 🙂

Tervek az idei évre?

Idén új autóval készülünk, természetesen marad az A 1.6 egy erősebb motorral, bár a tavalyi évhez képest most már nem a stopper ellen fogunk autózni. Megpróbálom a nézőket és magamat szórakoztatni.

Mit vársz az idei rali bajnokságoktól?

Sajnos nem sok jót… Teljesen elrontották ezzel a gumi szabállyal az egészet, pedig szerintem a tavalyi évben minden jól működött a Rally3-ban. Vettem gumit, amit most eladhatok mert a bővített gumilistában már nincs benne. Pont ezért döntöttem úgy, hogy nem érdekel már a versenyeken elért helyezés.

Köszönöm a Kóka Rally Team-nek az egész éves segítséget, köszönöm a pályák szélén álló emberek biztatását, gyertek idén is minél többen, részemről látványból nem lesz hiány! 🙂 

Comments are closed.