Lassan ébredtek, de utána belejöttek

Bár nehezen lendültek bele a verseny ritmusába Danis Tibiék, mégis fontos pontokat szereztek az idei Mecsek Rallye Sprinten. Tibivel beszélgettünk a verseny után. 

Tudott nektek újat mutatni a Camping – Árpádtető szakasz?

– Persze! Életemben nem mentem még rajta, kirándulva is csak egyszer, félig-meddig érintve a gyorsasági szakaszokat. Idén, ahogyan az eddigi gyorsok, úgy a mecseki szakaszok is újak voltam számomra.

Gyorsról, gyorsra jobb időket tudtatok a szakaszon menni. Folyamatosan melegedtetek bele a versenyzésbe a nap folyamán?

– Magamhoz képest már az első reggeli gyorsaságin is sikerült a megszokottnál jobb időd menni, de ha a mezőnyhöz nézem az időnket, akkor megint nagyon sokat kaptunk. Aztán igen, lassan-lassan “felébredtem”, sikerült javítani az időeredményeinken. A harmadik és a negyedik gyorsra már bele is jöttem. 🙂

Milyen érzés volt az ORB mezőnyével egy pályán versenyezni?

– Különösebb érzések nem kerítettek birtokukba, hogy az ORB mezőnye is érinti a ránk váró gyorsasági szakaszokat. 🙂 Azt tudtam, hogy a utolsó ötödik gyorsasági tele lesz kihordással, mondtam is Anettának, hogy ezeket a felvezetés alatt nagyon meg kell nézni. Így is tettünk. Volt mit nézni… 🙂 De ilyen a rallye, nem “steril” pályán lehet csak menni, ezek is benne vannak a pakliban.

Az utolsó Orfű – Camping szakaszon egy nagyon jónak mondható abszolút nyolcadik időt jöttetek!

– Nagyon élveztem, igazi “tökös” pálya volt. Kanyar, kanyar hátán, változó útviszonyok. Érdekes volt tapasztalni, hogy az ember mennyire bele van kényszerítve, hogy ha nem akarok tőre menni, akkor is le kell menni, mert nincs más választás. Na és persze, jó hosszú gyorsasági volt. Klassz volt! 🙂 Sajnos egy autó kicsúszása miatt lassítanunk is kellett, de ehhez a jó részeredményhez talán az is hozzá járult, hogy a szakasz nem minden pontja volt ismeretlen. Első része Orfű, mentem már rajta, ismerem, illetve az utolsó részen meg egész nap mentünk, így már ismertem. A gyorsasági középső részét kellett bátran elvállalni, ezek szerint annyira nem volt rossz. 🙂

Az abszolút tizedik helyre sikerült bejönnötök és az RWD2-es kategória harmadik helye is összejött.

–  Igen, sikerült az RWD2-es kategóriában a harmadik helyet megszerezni, de sajnos a 4-es kategóriában az ötödik helyre volt elegendő a teljesítményem. Emiatt kicsit csalódott voltam, de nincs ok panaszkodni. Szép időben volt egy fantasztikus verseny és azért egy “poharat” is hazavihettünk. 🙂

A Déli Régiónak még biztosan lesz egy versenye az idei évben. Láthatunk majd benneteket indulni? Gondolom kellenek még a megszerezhető pontok a minél jobb év végi helyezéshez.

– Természetesen ott leszünk az idei utolsó déli versenyen is, Orfűn. Így van, kellenek még a pontok, hogy kategóriánkban minél jobb helyezéssel zárjuk az idei szezont.

Dynamic Rally Team., www.eneos-olaj.hu., Szakál-Metal Autóalkatrész., Kasza Motorsport., www.matricakell.hu.

Comments are closed.