Lámpasor nélkül is eredményesen ment

Hajdu Zoliéknak amilyen kalandosra sikerült a hosszúhetényi verseny, egyben annyira eredményes is lett a végére. Zolival beszélgettünk az  A-HÍD Rallye Sprint a BuildIT kupáért – MARB futamon szerzett élményekről. 

Mennyire ismerted a versenyre kiírt szakaszokat?

Sziasztok! Ezeken a szakaszokon tavaly már egyszer sikerült versenyezni, bár nem ilyen nehéz körülmények között.

Sajnos kevés versenyző gondolta úgy, hogy indulni kellene ezen a versenyen…

Igen sajnos kevesen voltunk. Azért ez részben betudható annak is, hogy verseny előtt két héttel lett eltolva az időpont… Sokan nyaraltak!

Az első négy gyors nagyon jól sikerült a számotokra.

Igen, az első négy gyorsot nagyon élveztük. Szeretem a zobáki pályát. A hetényi résszel kiegészítve meg fenomenális! Nagyon élveztük az első négy gyorsot! Abszolút harmadik helyen álltunk, a kategóriánkat pedig 36 másodperccel vezettük négy gyorsasági megtétele után. 

Az ötödik gyorson viszont rengeteg időt veszítettetek…

Az ötödik gyorson sajnos egyszer leállt az autó a rajtban, amit sikerült újraindítani. Miután elrajtoltunk az első lassító féktávján elment minden áram a kocsiból és korom sötétben nekimentünk a gumisornak, majd valahol az út szélén megálltunk. Miután rájöttem, hogy lámpasor nélkül tökéletesen működik az autó, tovább mentünk. Mire beértünk, kaptunk másfél percet plusz tíz másodperc büntetést a lassítórombolás miatt.

A4-es kategóriában meglett a második hely, viszont az abszolútban már nem sikerült visszakapaszkodnotok a dobogóra.

Igen az utolsó gyorsot is abszolváltuk immár rutinosan lámpasor nélkül. A nehéz körülmények ellenére élveztem az utolsó nagyon tempós gyorsaságit sötétben reflektorral, szakadó esőben slick-el! 🙂 Sajnos Gubinszkiék beestek az abszolút első helyről és két helyen is megállítottak ezért minket… Faragni nem tudtunk a hátrányból, de összességében elégedett vagyok. Lehetett volna nagyobb baj is ebből a kis kalandból.

Mik a tervek az év második felére?

Most egy nagyobb revízión megy át a kocsi az oroszlányi versenyig és próbálunk minél gyorsabban menni az év hátralevő versenyein. Ha Isten is úgy akarja, akkor szeretnék az összes Déli régiós versenyen részt venni.

Szeretném megköszönni az egész csapatnak, hogy időt és energiát nem kímélve dolgoznak azon, hogy versenyezhessünk! Továbbá szeretném megköszönni a támogatóinknak, hogy bizalmat szavaztak, szavaznak nekünk.
 

 

Comments are closed.