Küzdelem az űrhajó ellen

Várnai Dávidnak és Szabó Tamásnak nincsen könnyű dolga a Rallye2 mezőnyének 5-ös kategóriájában, de igazi sportemberekhez méltóan eszükben sincs feladni a küzdelmet és már az idei év egyetlen murvás versenyére készülnek. 

Nagyon határozottan kezdtétek a Székesfehérvár Ralit, hiszen már az első gyorsaságin jöttetek egy abszolút negyedik időt!

– Igen, komoly céljaink voltak, elvégre hazai versenyen, másrészt az aszfaltos versenyek közül ezek a pályák a kedvenceink, harmadrészt nekünk elég komoly lemaradást kell megpróbálnunk behozni a kihagyott egri verseny miatt, bár ugye az esélyünk elég kevés egy “űrhajó” ellen. 

Bár váltóproblémátok is adódott, az első kört mégis a harmadik helyen fejeztétek be.

– Csákberényben azt gondolom, elég jól bekezdtem, Tomi is végig hajtott, beteg tempót mentünk a nagyokkal, élvezetes volt, de sajna a szakasz 80 %-a környékén elkezdett a váltókulisszánk rakoncátlankodni. A stop után félreálltunk, megtaláltuk a hibát, Tomi visszapattintotta, én pedig rögzítettem, mert ugye ami mozog, de nem kellene neki és a gyorskötöző-raliszalag kombó nem oldja meg. Az a hiba nem is létezik! 🙂

A második kör már nem alakult valami jól a számotokra, aminek következtében a harmadik helyről is lecsúsztatok…

– Bár a hibát nem sikerült teljesen megszüntetni, a lendület végig bennünk volt az első körben, de ismét jött a végére egy nem várt tényező, a jobb hátsó gátlónk teljesen bekeményedett. Sajnos ezt nem lehetett a szervizben orvosolni, így vágtunk neki a második körnek. Ennek ellenére javultunk magunkhoz képest, de a többiek még jobban. Ezért apránként, de jöttek felfele abszolútban és az utolsó gyors végére éppen bejöttek elénk többen is.

Az 5-ös kategóriában meglett a második helyezés, de az abszolút alakulása miatt gondolom van bennetek némi hiányérzet.

– Hiányérzet persze van, de ez egy ilyen sport, őszintén gratulálunk nekik, öröm volt velük meccsezni egész nap és megmutatni, hogy a kis Hondával is ott tudunk lenni, tényleg jó érzés. Bár az abszolút értékelés érdekelt minket igazán ezen a versenyen, mégis a kategória második helyével kapcsolatban van hiányérzetünk. Aki figyeli a Rallye2-es eredményeket és mezőnyt, tudja mire gondolunk.

Mennyire befolyásolta a hirtelen jött meleg a versenyzéseteket? Hogyan lehet erre az időjárásra felkészülni?

– A hőségre hobbistaként nem tudsz felkészülni, csak sok vizet inni. A verseny után pedig, ahogy a média is hirdeti: “fogyasszanak sok alkoholt és védekezzenek a naptól”… 🙂

Átnézitek az autót a Veszprém Raliig?

– Igen, mindenképpen átnézik addig az autót, nekünk az is egy nagyon fontos verseny, mindketten imádjuk a murvát, szerintünk az az igazi raliverseny, csak sajna nagy a költségvonzata. De mindenféleképpen ott is az abszolút a cél, szeretnénk megint pariban lenni a nagyokkal, természetesen ez pedig hozná magával az értékes kategóriapontokat is. 🙂

Köszönjük a csapatnak, barátainknak és szponzorainknak a belénk vetett bizalmat és energiát!


Comments are closed.