Krajnyák Petra szereti az új kihívásokat

Már 17 évesen megszerezte a jogosítványát. Mindig is nagyon érdekelte a vezetés, gyerekként is imádott autózni és a mai napig élvezi a sebességet. Petra múlt hétvégén a Szilveszter Ralin mutatta meg  tehetségét a Hungaroringen összegyűlt nagyérdeműnek. 

Mielőtt rátérnénk a Szilveszter Rali történéseire, egy pár mondatban összefoglalnád nekünk a 2017-es évedet?

2017-ben a KIA LOTOS Race kupában versenyeztem, ami életem második szezonja volt. Nagy kihívást jelentett, hogy nemzetközi sorozat volt, hiszen teljesen ismeretlen pályákon zajlottak a küzdelmek, minden hétvége rengeteg tanulással és tapasztalatszerzéssel telt. Sokat kellett kísérleteznünk, mert ismeretlen volt számunkra a széria és a KIA Picanto autó is. Rengeteg beállítást próbáltunk ki, ami nagy feladatot jelentett. Összességében élveztem és hálás vagyok, hogy ennyi mindent tanulhattam, úgy érzem sokat tudtam fejlődni. A kedvenc pályám és versenyem Monzában volt, fantasztikus környezet és egy roppant izgalmas hétvége volt.

Mekkora kihívás részedre egy fiúkkal teletűzdelt mezőnyben helytállnod?

Szerintem nem jelent nagyobb kihívást, mint lányok ellen versenyezni. Sok esetben például csapattársam, Adrienn idejét megfutni nehezebb feladat, mint a srácokét.

Nehéz volt elfogadtatni magadat az autósportban?

– Egyáltalán nem. Mindenki furcsának találja, hogy lányként versenyzek, de a versenyzőtársak is ugyanúgy kezelnek, mintha fiú lennék.

Honnan jött az ötlet, hogy induljatok a Szilveszter Ralin?

Tapasztalatszerzés volt a cél és az, hogy egy új szituációban is megtanuljuk kezelni az autót, alkalmazkodjunk a folyamatosan változó körülményekhez, mint például az aszfalt minősége.

Jól sikerült verseny van mögöttetek?

Igen, én boldogsággal tekintek vissza rá, nagyrészt sikerült véghez vinnem azt, amit elterveztünk és ehhez elengedhetetlen volt mindazok segítsége és munkája, akik lehetővé tette, hogy ezt az eredményt elérhessem, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Úgy érzem megtettem mindent, amit a tudásomból meg lehetett.

A pályaautózás mellett, lehet jövőkép számodra akár a rali is?

Rajtam biztosan nem fog múlni, hogy ismét ebben a szakágban versenyezzek, mert nagyon élveztem és mindig szeretek új kihívások elé állni.

 

Comments are closed.