Kovácsék idén is a Mitropa Kupát választják

Kovácséknál az idei évben is marad az apa-fia duó, illetve a Mitropa Kupában való indulás a kis Citroennel és tervben van egy RallyLegend is a Trabival. Gergővel beszélgettünk a 2019-es tervekről. 

Legutoljára tavaly a Nyíregyháza Rallyn láttunk benneteket a pályán. Mi történt Veletek azóta?

Gergő: Igen ott voltunk jelen indulóként utoljára. Nézőként többször voltunk mezőkövesdi rally edzésen és a Szilveszter Rallyn is. Én már az év eleji ,,bemelegítést” letudtam, a múlt hétvégén rendezett Lyukóbánya-Parasznya Rally3-as versenyen navigáltam Szepesi Daninak egy BMW-ben, ahol igaz nem sokat mentünk, de én végig nagyon élveztem.

Zsolt: Kicsit rendet raktunk magunk körül, átbeszéltük az idei évet, kivel, mivel, merre, hogy…

Az autóban idén is apa-fia duó fog ülni?

Gergő: Igen az apa-fia duó biztos hogy marad idén, de ezenkívül én lehetséges, hogy megfordulok majd más autóban is.

Zsolt: Igen mindenképp ezt szeretnénk! Apa és fia versenyzés!

Tavaly a Mitropa Kupa 2WD kategóriáját erősítettétek. Hogyan lesz ez idén?

Gergő: Ugyanígy marad a Mitropa Kupa. A tavalyi évben egy kicsit tartottunk tőle, hogy milyen lesz ez a sorozat, viszont pozitívan csalódtunk és egy nagyon jó, rally barát családban találtuk magunkat, ezért az idén is itt megyünk. Első versenyünk pedig a Lavanttal Rally lesz Ausztriában.

Zsolt: Az idén is ott folytatjuk, nagyon megtetszett a kinti hangulat és légkör . Bár egy kicsit megollóztuk a versenyeket az érettségi miatt, de ugyancsak 2WD-ben indulunk.

Továbbra is a Citroën?

Gergő: Így van, továbbra is hajtjuk a kis franciát. Amióta megvan ez az autó én nagyon szeretem és semmi rosszat nem tudok rá mondani. Télen kapott egy kis revíziót és ami olyan volt ki lett rajta cserélve, úgyhogy nyugodt szívvel vágunk neki az évnek vele.

Zsolt: Igen, egy kisebb revízión esett  át a C2 a tél, kora tavasz folyamán. A cserélendő dolgok cserélve lettek, így a LAVANTTAL Rallye előtt most 100%-osnak tűnik az autó. 

Célkitűzés az évre?

Gergő: Célba érni minden versenyen, még több tapasztalatot gyűjteni és apából a legjobbat kihozni, én ezeket tűztem magamnak ki.

Zsolt: Minél több, hiba nélkül megtett versenykilométer, jó hangulat, kikapcsolódás! Nagy elvárásaink nincsenek, szeretnénk az anyagi káros balesetek esélyét minimálisra csökkenteni, de azért nem feltartott kézzel állunk majd rajthoz. 🙂

Ha jól tudjuk, továbbra is a garázsban áll nálatok a kis Trabant. Vele mik lesznek még a tervek?

Gergő: Megvan az öreglány, jók az információk. Szeretnénk vele eljutni idén a RallyLegendre, de nagyban függ  az anyagi dolgoktól és a támogatóktól ennek a megvalósulása.

Zsolt: Jól tudjátok, mindkét versenyautónk garázsban pihen, a Golfot jelenleg áruljuk. A trabi is kapott egy revíziót, most még pihen. Tervezzük vele az indulást, de egy kicsit összepakolták a kinti versenyeket, ami megkavarta a dolgokat, hiszen a RallyLegend lett volna a cél, de sajnos rá egy hétre rendezik az Adac Rallyt is. Még mérlegelünk addig, és ha nem indulunk a Legenden, akkor Nyíregyházán ismét ott lesz a kis púpos!

Köszönjük partnereinknek: Ablakvilág Nyílászáró Szaküzlet, ablakvilag.com, Bajor és Fia Autójavító Vajdácska, Gyöngyösi Gumi KFT Ózd, Autómosó és Kozmetika (Halász István)

Keressetek minket a facebook-on! (Puki Rally Team)

Comments are closed.