Kormányra cserélte a füzetet

A Baumgartner testvérek már hosszú évek óta megszokott résztvevői az ORB versenyeknek. Balázs vezet, Péter pedig navigál. Az idei Mikulás Ralin viszont Péter az anyósülésből átpattant a kormány mögé. 

Szokatlan szerepkörben láthattunk a Mikulás Ralin.

– Igen. Ez már szinte tradíció nálunk, igaz még csak másodszor ültem a kormány mögé, de nagyon élveztem és  remélem még lesz jó pár alkalom, hogy a füzetet a kormányra cserélhetem.

Saját magadnak írtad az itinert?  

– Igen. Barátom Alkusz Miki navigált, de próbáltam testvérem Balázs – alkalmi csapatvezetőnk – által  megszerzett tudását továbbadni Mikinek.

Az amatőr kategória hatodik helyén fejeztétek be a versenyt! Halljunk egy kis élménybeszámolót!

– Hétvégénk a teszttel kezdődött, amin sajnos csak ötöt tudtam menni és mivel először ültem az EVO kormánya mögött, kicsit izgultam. Nehezen kezdődött az összeszokás, csúszott, folyamatosan le akart esni az útról. Volt egy apró technikai hibánk, aminek köszönhetően az ötödik körben bent is ragadtunk a pályán, de a csapat és Berényi Laci meg tudták csinálni az autót a versenyre. A pályabejárás jól sikerült nagyon, mivel ezeket a pályákat a jobb 1- ből már ismerem, így nem volt nehéz őket feldolgozni. Az első gyorson még nagyon “tanuló” módjára kezdtünk és sajnos egy baleset is közbeszólt, így a pálya felétől etap lett a szakasz… A másodikon már kicsit bátrabban mentem, majd a harmadikon is, itt már a kategóriában 3-4    időket is tudtunk menni, ami nagyon boldoggá tett! Az utolsó körben talán már kicsit bátrabban autóztunk, talán még a dobogó is meg lehetett volna… Bár azért voltak kalandok… A negyedik gyorson megforogtunk és tolatnunk kellett, az ötödik gyorson utolértük az előttünk rajtoló autót és annyira meg akartam előzni, hogy újra egy forgás lett a vége. Az utolsó gyorson már minden rendben volt! A kategóriában nagyon szorosan követtük egymást a negyedik, ötödik, hatodik helyen. Ha kicsit jobban összeszokok a navigátorommal, akkor jövőre jobb lehet az eredmény.  

Retteghet Balázs a jövő szempontjából? 

– Nem, nekem a Mikulás Rallye elég, de azért jövőre próbálunk gyorsulni és mindenképp a dobogón végezni az amatőr kategóriában!  

Mik a tervek a párosotoknak 2018-ban? 

– Támadunk ORB hármas kategóriában. Nagyon jó a csapat és sok köszönet Berényi Lacinak a nagyon jó kocsiért. Szerintem az első EVO-s év után nem kell szégyenkeznünk! Jövőre sokkal bátrabbak és gyorsabbak  leszünk. Nagyon nagy köszönet testvéremnek Balázsnak a sok segítségért, bátorításért, és a tanácsokért,   valamint barátomnak, navigátoromnak Alkusz Mikinek, aki nagyon ügyesen navigált és természetesen a Berényi Racing Teamnek a jó kocsiért!       

       

Comments are closed.