Komoly kihívás volt, de végigcsinálták

Paulik Csaba a tavalyi évben egy versenyt sem tudott befejezni. A hosszú téli szünetben megtalálták a hiba okát és bízik benne, hogy 2019-ben már nem kell műszaki hiba miatt kiállniuk a versenyekből. A jubileumi Miskolc Ralin előfutóként vettek részt és Csaba megtiszteltetésnek tartja, hogy neves előfutók társaságában mehettek a Rallye1 mezőnye előtt. 

Mielőtt az idei terveidről beszélnénk, egy pár mondatban foglaljuk össze a 2018-as éveteket.

– Jujj, ez nehéz kérdés, a 2018-as év. Egyetlen egy versenyt sem tudtunk befejezni tavaly műszaki hiba miatt. Megtaláltuk a hiba okát és kijavítottuk, most már úgy néz ki, hogy stabil és megbízható az autó.

Mi vonzott a Miskolc Rallye előfutásában?

– A Miskolc Rallye teljesen véletlenül jött a képbe, Juhász Pisti felkérésére vettünk részt ezen a rendezvényen, amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki. Előfutói szemszögből egy nagyon jól megrendezett versenyen vettünk részt. Nagyon sokat tanultunk, a borzasztó sok verseny kilométer miatt. Nagyon örülünk neki, hogy a jubileumi Miskolcra Ralin az első céldobogón áthaladó autót mi irányíthattuk. Nagyon jó kis csapat volt ott az elején. Csigoly, SanyiBandi, Paulo Diana. Megtiszteltetés volt velük együtt versenyezni.

Nem lenne jobb a Rallye3 mezőnyében komoly téttel bíró versenyeken indulni?

– Mi már nem akarunk bizonyítani, csak magunknak, minket már az eredmény nem nagyon motivál. Megpróbálunk a saját magunk igényeit kielégíteni és egy kicsit adni ebből a jókedvből a nézőknek is.

A salakon rendezett prológon rengeteg néző volt kíváncsi a versenyzőkre. Mekkora adrenalint jelentenek a pálya szélén csápoló nézők a versenyzőnek?

– Ezt a kérdést nagyon elmondani nem lehet, jó lenne ha mindenki átérezhetné ezt. Amikor begurulsz a salakra, teljesen megszűnik minden. Jó érzés tudni, hogy a családod, illetve a barátaid ott állnak a palánk szélénél és neked szurkolnak. Ez a Miskolc Rallye nagy rituáléja és megmondom őszintén egy kicsit féltünk tőle, de azt gondolom, ami rajtam múlt megtettem.

Mi történt veletek szombaton a vizes, nyálkás gyorsasági szakaszokon?

– Meglepő módon nagyon jól éreztem magam, nem voltam ideges. Nagyon fontos volt, hogy nem kellett kockáztatni. Precízen, biztosan és gyorsan kellett menjünk, mert ez volt a feladat. Ahol lehetett, ott csúszkáltunk. Felemelő érzés volt ilyen hosszú távon versenyezni. Soha nem mentünk még ilyen hosszú össztávú versenyen. Mindhármunk számára komoly kihívás volt. Büszke vagyok arra, hogy végigcsináltuk.

Mik a további tervek az idei évre?

– Nincsenek konkrét terveink. Nagyon szeretnék még a Nyíregyháza Ralin is hasonló körülmények között indulni. Egyébként oda megyünk versenyezni már, ahol van kedvünk és ahol még nem indultunk. Minél több pályát, illetve minél több embert megismerjünk. Szerencsére az autónk most már abszolút megbízható, csak rajtunk múlik, hogy melyik versenyen akarunk részt venni.

Köszönet azoknak a cégeknek, akik kiálltak mellettünk: Micro-Max Kft;Euro Cargo Express Kft;TerKer Trans Építő Kft;MicroKerfém Kft;Sajó- Bérgép Kft;Titanium Dental:Crystal Car Wash;Foot Car Kft;Atagoo Travel Kft;Satex Kft; kenoanyagmiskolc.hu.

Külön köszönet: A mindig mögöttem álló családomnak! Szüleimnek, szerelmemnek illetve a gyerekeinknek. Az áldozatos munkáért ezer köszönet Mészáros Robi barátomnak, Kuczó Zsolt navigátoromnak, Alacs Jánosnak, Horvát Petinek, Zsarnai Andrásnak és Juhász Bálintnak és édesapjának a sok-sok segítségért. Nélkületek sehol nem lennénk.

Comments are closed.