Komoly csatákat vívtak a kategóriában

A Szendrei Péter – Szendrei Endre páros az év felénél kapcsolódott be az idei Rallye3-as bajnokságba. Az apa-fiú duó viszont versenyről versenyre egyre magabiztosabban teljesített, rengeteg új tapasztalatot szereztek az autóról és a versenyek helyszíneiről. Az idei év utolsó futamán Orfűn is sikerült helytállniuk. Péterrel foglaltuk össze a versenyt és az idei évüket. 

Nagyon komoly mezőny jött össze az orfűi versenyre és a 4-es kategória is hemzsegett a jobbnál jobb versenyzőktől.

– Igen, a már megszokott színvonalú, nagyon kemény mezőny jött össze az év utolsó Rallye3-as versenyére is. Nagyon élvezzük a 4-es kategóriát, minden versenyen nagyokat csatázunk a kategóriatársakkal. Mindegyikük nagyon tehetséges és gyors versenyző!

A reggeli gyorsaságit nem volt egyszerű hiba nélkül teljesíteni, hiszen igencsak csúszott még a pálya.

– Nekem személy szerint nagyon tetszik, hogy változó körülmények voltak idén több versenyen is. Egészen elképesztő, hogy mennyire változik egy pálya karaktere attól függően, hogy vízen vagy szárazon megyünk rajta. Itt Orfűn a gát után kezdődtek a meleg pillanatok, a fehér aszfalt nagyon csúszott, de így kellett abszolválni, nem volt ezzel semmi probléma. Annak mondjuk örültem, hogy nem volt köd!

Mi történt veletek a verseny további szakaszában?

– A második körre felszáradt a pálya, ezért lecseréltük a vizes gumikat száraz slickekre. Folyamatosan tudtunk gyorsulni gyorsaságiról gyorsaságira. Sajnos a harmadik gyorson hibáztam egy lassító féktávjánál, picit megütöttük a gumisort, de szerencsére nem lett az autónak semmi baja! Ezért megkaptuk a teljesen jogos öt másodperces büntetésünket, ami a verseny végén abszolútban két, négyes kategóriában egy helyes hátra esést jelentett. Ebből is látszik, hogy komoly csatákat vívunk egymással! Legjobban az ötödik gyorsot élveztem, ott mentünk egy elég lendületeset, sajnos a kameránk a rajtban lemerült, így ez az élmény csak nekünk marad meg a fejünkben… 😊 A hatodik gyorsra várakozva Geng Bencéék segítettek feltölteni a kameránkat, szeretném nekik itt is megköszönni! Így meg tudtuk örökíteni az utolsó, éjszakai gyorsaságinkat!

Először versenyeztél sötétben. Tetszett?

– Egy hatalmas élmény volt sötétben menni, teljesen más világ! Sajnos az első komolyabb kanyarnál kiderült, hogy a lámpasorunk nem sokat ér, szinte semmit sem láttunk! Ebből kifolyólag eléggé megtiszteltem minden kanyart, de az időnk így sem lett vészes! Egész versenyen a négyes kategória első tíz autója között voltunk, egy számunkra teljesen ismeretlen pályán, szerintem erre nagyon büszkék lehetünk! 😊😊😊

Hogyan foglalnád össze egy pár mondatban ezt az éveteket?

– Nagyon pozitívan tekintek vissza az idei Rallye3-as versenyeinkre. Rengeteg új tapasztalatot szereztünk az autóról, a pálya feldolgozásokról és a versenyek helyszínéről. Talán csak Oroszlány picit fájó emlék, nagyon nem szeretek kocsit törni, 100%-ig az én hibám volt, jövőre majd ott is kiköszörüljük a csorbát. Az év végére elértük a kitűzött célunkat és folyamatosan a kategória első tíz autója között voltunk, nekünk ez felér egy győzelemmel!

Gondolom jövőre egy egész szezont mentek a Rallye3-ban.

– Így van, jövőre ha minden összejön, akkor egy teljes Rallye3-as szezont szeretnénk teljesíteni. Sajnos mivel idén csak a bajnokság felénél csatlakoztunk a mezőnyhöz, így lesznek számunkra teljesen ismeretlen versenyek is. Ezeken szeretnénk az idei szintünknek megfelelően teljesíteni. Nagyobb elvárásokat a már idén megismert pályákkal szemben állítok fel magamnak, ott szeretnék azért előrébb végezni! 😊

Köszönöm az egész éves hibátlan munkát a csapatomnak, a Nepharius Racingnek! Mindenki szuperül teljesített: köszönöm a szervizt és az autó felkészítését Mihóknak, Sanyinak, Csabinak és Gyurinak! Köszönöm az erős motort Frenkynek! Köszönöm édesapám maximális támogatását a jobb1-ben és az autón kívül is! Köszönöm édesanyámnak a finom ételeket, amiket időjárástól függetlenül elénk varázsol minden versenyen! Köszönöm feleségemnek, Adriennek és kislányomnak Zoénak, hogy otthonról szurkolnak nekünk és ezzel nagyon sok erőt adnak nekem! Köszönöm Májkinak a sok munkáját és rugalmasságát! Köszönöm Csendes Zsónak és Ivánnak az egész éves futómű állítást! www.autójavítás.net
Köszönöm a Dynamic Rally Teamnek, hogy idén is az ő csapatukban versenyezhettünk!


Comments are closed.